ÖRÖKBEFOGADÁS

2021.06.06. 11:30

5 gazdikereső kutyus, akinek minden vágya, hogy igazi családra leljen

A Heol.hu-n kéthetente bemutatunk öt-öt örökbefogadható kutyust, akik az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány gondozásában várják, hogy egy igazi családra.

Mellik Alexandra

Elvis

Forrás: Heol.hu

Fotó: Szűcs Tímea

Mint arról korában beszámoltunk, az egri menhely rengeteg, számokba szedve közel 250 állatnak nyújt biztonságos átmeneti, vagy végleges otthont, az ő havi ellátásuk fizikailag, érzelmileg és anyagilag is nagyon megterhelő az üzemeltetők számára. A menhelyre számos kutya és cica kerül be balesetesen, őket azonnal megvizsgáltatják, kezeltetik, s ha műtéti úton lehet elérni azt, hogy ismét egészséges, boldog életet élhessenek, akkor megoperáltatják, majd rehabilitálják őket. Az állatorvosi költségek emiatt havonta elérik a több százezer forintot. Szomorú, de a sok rossz körülmények közül mentett négylábúak mellett vannak olyan lakók is, akikre egyszerűen csak ráuntak, s nem szeretnének velük tovább foglalkozni.

Pedig mindannyian megérdemlik, hogy szerető, biztonságos körülmények között éljenek.

A Heol ezért úgy döntött, segítő kezet nyújtunk, s népszerűsítjük az örökbefogadást úgy, hogy kéthetente bemutatunk olvasóinknak öt tündéri négylábút, bízva abban, hogy minél hamarabb szerető otthonra találnak.

Íme öt újabb kutyus, akik bármit megtennének azért, hogy szerető gazdára találjanak:

Olga

Olga nagyon rossz tartási körülmények közül mentett, 3 év körüli ivartalanított kislány kutyus. Hányatott sorsa volt, nagyon rövid láncon tartották, ínszalagszakadással került a menhelyre. A kötelező oltásokon túl fontos kiemelni, hogy Olga – csakúgy mint a többi, egri menhelyen tartózkodó kutyus – a kötelező oltási programon túl kennelköhögés, valamint bőr- és szívférgesség elleni védőoltással is rendelkezik. Olga egy nagyon jó természetű, kedves, barátságos teremtés, aki jól kijön az emberekkel, gyerekekkel. Korábbi lábsérülése ellenére igen aktív, nagy a mozgásigénye, kinti-benti és benti kutyaként érezné magát a legjobban.

Olga Fotó: Szűcs Tímea / Heol.hu
Olga Fotó: Szűcs Tímea / Heol.hu

Elvis

A 6 év körüli Elvis története hallatán szinte mindenkinek könnybe lábad a szeme, őt ugyanis kölyökkutyaként egyszer már örökbefogadták, azonban miután felnőtt, lemondtak róla és vissza kellett térnie a menhelyre. Elvist nagyon megrázták a történtek, s időbe telt, mire feldolgozta, hogy ismét elhagyták. A sok nehézség ellenére Elvis ma már egy vidám, nagyszerűen alkalmazkodó, ivartalanított fiú kutyus, aki természetesen oltási programmal is rendelkezik. Bármit megtenne azért, hogy szerető gazdára találjon, hiszen megérdemli, hogy szeressék és soha többet ne hagyják el!

Elvis Fotó: Szűcs Tímea / Heol.hu
Elvis Fotó: Szűcs Tímea / Heol.hu

Monty

A 4 év körüli Montyt az utcáról mentették. Ivartalanított fiú kutyus, akiről érdemes tudni, hogy nagyon bizakodó, mellőle ugyanis szinte már mindenkit örökbefogadtak, rajta azonban eddig még nem akadt meg az igazi gazdi szeme. Hihetetlenül türelmes teremtés, aki kenneltársait nevelgeti és tanítja arra, hogy mit szabad és mit nem a menhelyen. Igazi védelmező, aki imád játszani, kirándulni. Nagyon alkalmazkodó, szinte mindenkivel kijön, sőt, még akár macskával is könnyen összeszoktatható.

Monty Fotó: Szűcs Tímea / Heol.hu
Monty Fotó: Szűcs Tímea / Heol.hu

Sato

Satót rettenetes tartási körülmények közül mentették ki az egri menhely munkatársai. Szöges nyakörvön tartották, emiatt számos sérülést is szerzett a nyakán. A megfelelő egészségügyi ellátásnak köszönhetően sebei begyógyultak, Sato ma már egészséges kutyusként várja álmai gazdáját. A 3 év körüli hölgy nagyon energikus, dinamikus, más kutyák mellé azonban nem javasolják. Fontos továbbá, hogy Sato benti, vagy kinti-benti kutyaként érezné magát a legjobban.

Sato Fotó: Szűcs Tímea / Heol.hu
Sato Fotó: Szűcs Tímea / Heol.hu

Zordon

A 6 év körüli Zordon nagyon szereti a hasát, egy igazi nagy mackó, aki imádja, ha foglalkoznak vele. Zordon nagyon jó természetű, más kutyákkal összeszoktatható, gyerekek mellé abszolút ajánlott, hiszen nagyon barátságos, bújós négylábú, egy igazi családi kutya. Zordon oltási programmal rendelkező, ivartalanított fiú, aki mindent megtenne azért, hogy szerető otthonra találjon.

Zordon Fotó: Szűcs Tímea / Heol.hu
Zordon Fotó: Szűcs Tímea / Heol.hu

A korábban bemutatott öt-öt gazdikereső négylábú itt tekinthető meg:

 

Örökbefogadás teljes felelősséggel

Az örökbefogadás nagy felelősséggel jár, az állatokat kizárólag örökbefogadási szerződéssel lehet befogadni, ezt az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány kiemelten fontosnak tartja. Az örökbefogadási szerződés tartalmazza egyebek mellett, hogy az örökbefogadó a törvényben, illetve az helyi önkormányzati rendeletben meghatározott kereteken belül gondoskodik az állatról. Fontos: az örökbefogadó vállalja, hogy az állatról a legmegfelelőbben fog gondoskodni, annak a tőle telhető legmegfelelőbb körülményeket biztosítja, s élete végéig gondoskodni fog róla. Kényelemből vagy más okból kifolyólag semmilyen körülmények között sem hagyhatja magára, dobhatja ki azt az állatot.

Az örökbefogadó vállalja, hogy a végsőkig kitart a befogadott állat mellett,

elaltatni csak akkor altatja el, ha az állat már nagyon nagy mértékben szenved és az állatorvosnak is ezt javasolja.

Az örökbefogadó kötelessége továbbá, hogy az örökbefogadott állat elvesztését, sérülését, halálát és annak okát valamint körülményeit az örökbeadónak azonnal jelenti. Az állatot befogadó garantálja, hogy őt sem kísérleti, sem más olyan céllal nem viszi el, illetve adja át más személynek, hogy az állatot bármely módon is bántalmazzák, kísérletet folytassanak rajta. Fontos továbbá, hogy az örökbefogadó az örökbeadó tudta kívül nem adja tovább az állatot.

Amennyiben a befogadott kutyus vagy cica nem kapja meg a megfelelő bánásmódot, elhanyagolják, rosszul bánnak vele, akkor automatikusan örökbeadója tulajdonát képzi az állat, akinek joga van őt visszavenni. S végül de nem utolsó sorban az örökbefogadónak tartania kell a kapcsolatot az örökbeadóval.

Az örökbefogadással kapcsolatos további részletek ITT tekinthetőek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában