Megemlékezés

2021.06.07. 15:20

A világjárvány alatt elhunyt szeretteinkre emlékeztek Gyöngyösön is

Az egész világon zajlanak a koronavírus áldozatairól, elhunyt szeretteinkről való megemlékezések, ehhez a szomorú eseményhez csatlakozott Gyöngyös is.

Heol

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A világjárvány sajnos mindennapjaink részévé vált, számos áldozatot, életet követelt, szeretteinket, akiken az orvostudomány sem tudott segíteni. Hosszú idő után végre kedvezőbb statisztikákat látunk, de nagy utat kellett bejárnunk, míg eljutottunk idáig, s ez idő alatt sokakat elvesztettünk.

Erről a veszteségről, elhunyt szeretteinkről tartottak világszerte megemlékezést, többek közt Bergamoban és a Szegedi Tudományegyetem klinikáján. Pedagógusnap alkalmából a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének tagjai virágokat, mécseseket tettek ki a budapesti Eötvös szoborhoz, és dallal búcsúztatták elhunyt kollégáikat. A Katona József Színház társulata Kosztolányi Dezső Halotti beszéd című költeményével " target="_blank" rel="noopener noreferrer">emlékezett halottainkra.

Gyöngyösön is a koronavírus áldozataira emlékeztek – osztotta meg Facebook-oldalán Horváth László országgyűlési képviselő.

„Imáinkkal és a harang szavával a járvány okozta veszteségeinkre, az elhunytakra emlékezünk ma” - fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában