Giro d'Italia

2021.06.23. 11:30

Az egri egyetemista álmairól és élményeiről beszélt a verseny kapcsán

Valter Attila mára már kisgyerekek, kerékpárrajongók példaképeként szolgál, sokakra motiválóan hatott.

Heol

Valter Attila kétéves korában ült először biciklin, és fontos családi hátterét tekintve, hogy édesapja is ígéretes és eredményes versenyző volt. Valter Tibor elmondta, fia a földúton tanult meg percek alatt kerékpározni, seprűnyélre se volt szükség.

Azt, hogy szülői nyomás lett volna a fiatal sportolón, hamar megcáfolta:

- Ha kötelező lett volna, nem hiszem, hogy ilyen magasra el tudtam volna jutni – jelentette ki, majd hozzátette, szülei mindenben támogatták, így próbára tehette magát úszásban, kosárlabdázásban, valamint kézilabdázásban is. Elmondása szerint egyetlen sportot sem tudott olyannyira megszeretni, mint a kerékpározást. Fontos és érdekes információ, hogy a sport elhivatott szerelmeseinek bizony kiemelkedően oda kell figyelnie a táplálkozásra, hiszen egész nap a biciklin ülnek.

- Meg kell enni egy ebédet is reggelire, így egy müzlis reggeli után megeszünk egy nagy tál tésztát, de ezt is meg lehet szokni – mondta mosolyogva a sikeres sportoló. Korábban sokan nem ismerték hazánkban az országúti kerékpárversenyeket, Valter Attilának köszönhetően azonban ez teljesen megváltozott, és az egész ország figyelme a sportág felé irányult. Attila hangsúlyozta, ez egy nagyon komoly taktikai és stratégia verseny is, nem csak elstartolnak és célba érnek, mindazonáltal, hogy természetesen az állóképesség és az erő elengedhetetlen hozzá.

A sport alapja a nyolc tagból álló csapat, bár úgy tűnhet, csupán az egyéni teljesítmény számít. Valter Attila kiemelte, hogy mikor rajta volt a rózsaszín trikó, társai látványosan és odaadóan figyeltek rá, készen arra, hogy ha olyan helyzet van, védeni tudják és mindvégig segítség a célba érését. Kőkemény csapatmunkáról beszélünk, ahol az egymásra való odafigyelés, egymás, ezáltal a saját csapat támogatása, segítése nélkülözhetetlen. Ezt példázza az is, hogy amennyiben Attilának elfogy a vize vagy tönkremegy a biciklije, társa átadja a sajátját, hogy a csapat eredményesebb legyen, a kiválasztottnak pedig csak a győzelemre kelljen koncentrálnia.

A versenyző elmondása szerint mindig vágyott rá, hogy egyszer előtte nyíljon ki a LED fal, elmondása szerint mikor ez megtörtént, pont akkor érkezett egyik legjobb barátja, így emiatt is különleges élményt élt át a győzelemmel.

A csömöri sportoló eredményével az egész ország rózsaszínbe öltözött, a Puskás Ferenc Stadiont is rózsaszínre festették Valter Attila tiszteletére, és még a cukrászdák is rózsaszín finomságokat készítettek. A fiúnak meglepő és egyben persze felemelő érzés volt, mikor megtapasztalta az itthoni fogadtatást. Mára már kisgyerekek, kerékpárrajongók példaképeként szolgál, sokakra motiválóan hatott.

Attilának rengeteg megvalósításra váró álma van, többek közt szeretne mindhárom háromhetesen szakaszt nyerni és pályája csúcsán, a harmadik hét utolsó napján szeretne harcolni az első helyért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában