Agria Nyári Játékok

2021.06.10. 20:00

Az elkötelezett özvegy viszi tovább az Agria Nyári Játékok hagyományát

Kelemen Csaba halála után szerettei és barátai folytatják, amit ő elkezdett, így továbbra is megrendezik majd az Agria Nyári Játékok változatos előadássorozatát.

Heol

Szerettei és barátai folytatják, amit Kelemen Csaba elkezdett

Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az én felfogásomban a színház arról szól, hogy segítsünk rendet rakni a lelkekben, a gondolatokban, a szívekben. Ez csak úgy megy, ha adunk, értékeket közvetítünk a nézőknek.

Ha a színházban rájönnek, hogy az ő életük is sokkal jobb, szebb, boldogabb lesz, ha másokon segítenek, másokkal szemben őszinték, becsületesek, nos, akkor a munkánk nem volt hiába

– idézte Kelemen Csaba, az Agria Nyári Játékok tavaly elhunyt ügyvezetőjének szavait Tóth Levente, a Gárdonyi Géza Színház színművésze csütörtökön sajtótájékoztatón.

A program hivatalos ismertetőjét évek óta a Senator-házban tartják, most sem volt ez másként.

– Csaba már korábban elkezdte az idei nyári játékok szervezését, ebben magam is részt vettem. Munkatársaimmal egyeztetve úgy döntöttünk, hogy a férjem iránti tiszteletből folytatjuk a nyári játékok hagyományait. Ezt az elmúlt években elért magas nézőszám és az is indokolja, hogy a rendezvénysorozat minden évben szerves része városunk nyári kulturális programkínálatának – mondta Kelemen Csabáné Lengyel Edina, a színművész özvegye, s ismertette a programot.

Idén is változatos előadássorozattal várja az érdeklődőket az Agria Nyári Játékok.

Kiemelte, ebben a jelenlévők fontos szerepet vállaltak: Moravetz Levente, a Moravetz Produkció és a Pécsi Harmadik Színház tulajdonosa, a Szőcs Géza Magyar Történelmi Színház igazgatója. Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház és a Szarvasi Vízi Színház művészeti vezetője, s Gecs Mónika, a Pannon Várszínház marketing vezetője, aki Vándorfi László igazgatót képviselte. Mindannyian sorolták színházaiknak az Agria Nyári Játékok keretében megtekinthető előadásait, s mély megrendülésüknek adtak hangot Kelemen Csaba halála miatt. Ugyanakkor örömüket fejezték ki, hogy a felesége tovább viszi az immár huszadik évadát élő kulturális eseményt.

– Kelemen Csabával negyvenöt év barátság és közös küzdelem fűzött össze. Egyszer megfogadtuk egymásnak, hogy álmunkat, a magyar történelmi művek bemutatását bármelyikünk távozásával a másikunk folytatni fogja – fogalmazott Moravetz Levente, aki köszönetét fejezte ki az özvegynek, s támogatásáról biztosította.

Szerettei és barátai folytatják, amit Kelemen Csaba elkezdett
Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában