Programok

2021.06.24. 09:31

Különleges programokkal vár az egri és gyöngyösi Múzeumok Éjszakája

Egerben a Dobó István Vármúzeum, az Érseki Palota és az egyetem, Gyöngyösön pedig a Mátra Múzeum csalogat színes programokkal.

Heol

Szombathely, 2019. június 22. Fényfestés a szombathelyi Savaria Múzeum homlokzatán a Múzeumok éjszakáján, 2019. június 22-én. MTI/Varga György

Forrás: Archív fotó: Varga György/MTI

Fotó: Varga György

Több mint 500 gyerekprogramot kínálnak a Múzeumok Éjszakáján országszerte: szombaton már kora délutántól számos izgalmas programmal, köztük szabadtéri labirintussal, szabadulószobával, lovas műsorral, kincskereséssel várják a múzeumok a gyerekeket is.

A rendezvény hivatalos oldalán, a muzej.hu honlapon településre, időpontra és programtípusra is lehet szűrni, így könnyen válogathatnak az érdeklődők a gyerekprogramok között is – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint kiemelik, ebben a kategóriában mintegy 500 programlehetőséget kínál a Múzeumok Éjszakája, emellett a kreatív foglalkozás, a koncert vagy az attrakció kategóriába sorolt programok között is válogathatnak a családok.

Többek közt az egri Érseki Palota, az Eszterházy Károly Egyetem és gyöngyösi Mátra Múzeum is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája országos programsorozathoz. Egerben a Varázstoronyban, a csodálatos barokk terméről is ismert Főegyházmegyei Könyvtárban és az egyetemi Tittel Pál Könyvtárban is szerveznek programokat június 26-án, szombaton.

Gyöngyösön az MTM Mátra Múzeuma pedig a folyamatos programok mellett többek közt interaktív Betyárképzőre várja mindazokat, akik Mátra leghíresebb betyárjának, Vidróczki Mártonnak a nyomába szeretnének szegődni.

A Múzeumok Éjszakájára a Dobó István Vármúzeum is hosszított nyitva tartással és színes programokkal készül. Fáklyás felvonulás, fegyverbemutatók, máglya gyújtás és táncház, tudományos előadások és rendhagyó tárlatvezetések, kézműves foglalkozások várják a látogatókat.

 

Kezdőképünk archív fotó: Varga György/MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában