siker

2021.06.01. 21:44

Magyar bajnok lett az egri egyetem cheerleaders csapata

Egy arany, három ezüst, és egy hetedik hely az EKE Cheerleaders mérlege.

HEOL

Az áprilisi MEFOB után, újult erővel indult el következdő megmérettetésén az EKE Cheerleaders csapata – számolt be róla az intézmény hivatalos weboldalán. Az eltelt egy hónapban dupla edzésekkel, átalakításokkal készültek az együttes tagjai, hogy a hibákat kijavítva, megtudják mutatni a fejlődést a pontozóbíróknak. Újdonságként idén öt kategóriában is megmérették magukat a Cheerstars Cheerleading Magyar Bajnokságon.

Senior Individual L6 kategóriában talajakrobatikát mutatott be Cservenák Kata, elsőéves hallgató, aki januárban kezdte meg cheerpályafutását. A gyakorlatáért ezüstéremmel díjazta a zsűri.

Senior Freestyle Pom Team Small kategóriában már az előző versenyen is megmutatta tudását a csapat. A mostani bajnokságra a lányok bővültek egy új taggal, és kisebb átalakítással szintén a dobogó második fokára állhattak.

Senior Freestyle Pom Team Medium kategóriában az EKE Cheerleaders nagy táncos csapata indult. Sajnos sérülés miatt lecsúsztak az egriek a Large kategóriából, így az elmúlt időszak nagy kihívása volt a térformák és a gyakorlat átalakítása. A sok edzés meghozta az eredményt, hiszen az előzi versenyhez képest harminc ponttal jobbnak értékelte a zsűri a gyakorlatot. Mindez a kategória legjobb eredményét jelentette, vagyis ezzel magyar bajnoknak mondhatja magát az EKE Cheer Dance Team.

Senior Coed Group Stunt L5 kategóriában idén először versenyeztek az eszterháysok, amely során cheerleading elemeket mutatott be a csapat. Új groupként álltak össze a sportolók, akik az elmúlt időszakban időt, energiát nem sajnálva készültek erre a gyakorlatra. A versenyt végül a hetedik helyen zárta az egri négyes.

Senior Coed Cheer Team L5 kategóriában legutoljára tavaly februárban versenyzett az együttes. Egy hónapja edz ebben a formájában együtt a Team, és egy-két hete megtanult gyakorlatot mutatott be. Mindezek mellett igyekezett a legtöbbet kihozni magából, és élvezni azt, amit a szőnyegen csinál, ami végül ezüstérmet ért.

- A csapat tagjai minden erejüket összeszedve készültek a Cheerstars Cheerleading Magyar Bajnokságra, hogy megmutassuk képességeinket és tudásunkat – értékelte a versenyt az EKE Cheerleaders vezetője, Zaja Barbara. – Szuper volt a versenyhangulat, immár nézők előtt is megmutatni mindazt, amire az elmúlt időszakban keményen készültünk. Büszke vagyok a csapatra, hogy egy ilyen tartalmas napon is helytállt.

Az EKE Cheerleaders Magyar Bajnokságon résztvevői sportolóinak névsora:

Berta Alexandra, Beksi Júlia, Csathóné Fónagy Jázmin, Cservenák Kata, Dajka Nikolett, Endrész Anna Dominika, Havrán Vivien, Jónás Ádám, Juhász Júlia, Kiss Krisztina, Keller Tamás, Korpás Klaudia, Klusovszki Kíra, Kriston Tia Tamara, Litkei Zsombor, Majoros Anna, Nagy Szimonetta, Nagy Tímea, Németh Ágnes, Perjési Jamina, Pozsonyi Hanna, Sánta Kornélia, Schmiedmeiszter Adrienn, Utasi Panna, Zaja Barbara.

A csapatokat felkészítette: Schmiedmeiszter Adrienn és Kiss Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában