elismerések

2021.06.22. 11:30

Már 24 éve van a pályán a kitüntetett füzesabonyi tanárnő

A pedagógusok nemcsak technikai megoldásokat, hanem emberi válaszokat is adtak a járvány miatti kihívásokra – méltatta a helytállásukat dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott az Egri Tankerületi Központ ünnepségén. Az eseményen miniszteri elismerő okleveleket is átadtak. Az egyik díjazott Nagyné Orosz Anita, a Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanára.

Molnár Helga

Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója adta át az ünnepségen az elismerő oklevelet Nagyné Orosz Anitának Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Daniel Beran

– Nagyon örülök a megtiszteltetésnek, hogy az intézményvezetés felterjesztett erre a rangos elismerésre, és elégedett a munkámmal – nyilatkozta lapunknak Nagyné Orosz Anita. – A kitüntetés átvételén mindenkiről felolvastak néhány mondatos bemutatást, és meghatódva hallgattam a dicsérő mondatokat, amelyeket Matináné Semperger Anikó és Tóthné Veres Noémi főnökeim írtak rólam. A pozitív visszajelzés megerősít abban, hogy jó úton haladok.

A Heol kérésére elmondta, 1991 és 1994 között járt a Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskolára Debrecenben, általános iskolai tanító szakra, ahol közművelődési szakkollégiumot végzett.

– A pályafutásomat Füzesabonyban és a környékbeli iskolákban kezdtem – emlékezett –, majd 2002 óta a Füzesabonyi Teleki Blanka Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Telephelyén, Dormándon dolgozom. A telephelyünkön egy-négy évfolyam van, ahol összevont osztályokban tanítunk. Ez a tanév már a huszonnegyedik volt, amit a közoktatásban eltöltöttem.

Ballagó Zoltán, az Egri Tankerületi Központ igazgatója adta át az ünnepségen az elismerő oklevelet Nagyné Orosz Anitának Fotó: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Érdeklődtünk, hogyan gondol vissza eddigi pályájára, vannak-e ennek a közel negyedszázadnak különleges pillanatai.

– Szeretettel gondolok vissza minden kollégára és tanítványra – jelentette ki –, akikkel együtt dolgoztam. Emlékezetes pillanatok az ünnepek, a rendezvények, a kirándulások, a táborok, a volt tanítványaim visszalátogatása, az életben elért eredményeik.

Arról is faggattuk, mit tapasztal, hivatásában melyek a legkiemelkedőbb események.

– Jó dolog látni a tanulók fejlődését, ami a közös munkánk gyümölcse. Amikor egy nehéz tananyagot sikerül megértetni a gyerekekkel és látszik a szemükben a csillogás, a felfedezés öröme. Ezt szeretettel kell végezni, amit hatványozottan adnak vissza a tanulók a mindennapokban, ez ad motivációt – foglalta össze.

Örülne az utánpótlásnak

Nagyné Orosz Anitát arról is kérdeztük, ha egy diákja azt mondaná neki, tanár szeretne lenni, mivel bátorítaná, hogy ezt a hivatást válassza. Mindenképpen bátorítaná, ha elhivatottságot érez, mert nagyon nagy szükség lenne a fiatal, képzett tanerőre.

– Pozitív tapasztalataimmal, a gyerekek között eltöltött pillanatok, apró örömök említésével tudnám a pályamotivációt fokozni – részletezte.

Az egri egyetemen tartott ünnepségen Nagyné Orosz Anitán kívül még 53 pedagógus részesült elismerésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában