Felújítás

2021.06.07. 18:00

Százmilliókból újul meg teljesen a kiskörei általános iskola

Az új épületszárnyban mintegy hétszázharminc négyzetméteren alakítanak ki új szaktantermeket fejlesztő– és tehetséggondozó foglalkozásokhoz.

B. R.

A kivitelezési munka a felénél tart, nyár végére elkészülhetnek vele

Fotó: NMH

Jelentős beruházás van folyamatban a város általános iskolájában, ahol egyebek mellett egy teljesen új épületszárnyat alakítanak ki, s bővítik ezzel a meglévő kapacitást is az intézményben.

A Vásárhelyi Pál Általános Iskola beruházásáról az Egri Tankerületi Központ igazgatója arról tájékoztatta lapunkat, hogy a kivitelezés jelenleg a felénél tart. Ballagó Zoltán elmondta, az infrastrukturális fejlesztés még tavaly júniusban kezdődött. Az eredeti támogatás összege közel háromszázhúszmillió forint volt, ám a megnövekedett kivitelezési költségek fedezete érdekében ezt ki kellett egészíteni további majdnem kilencvenmillió forinttal.

Az új épületszárnyban mintegy hétszázharminc négyzetméteren alakítanak ki új szaktantermeket fejlesztő– és tehetséggondozó foglalkozásokhoz. Emellett az ­udvari sportpályát csaknem ezer négyzetméteren öntött burkolattal látják el, a lelátót és a lépcsőket is felújítják. Hozzátette, az iskolához akadálymentes parkolót is kialakítanak, emellett a főbejáratnál is megszűnnek a lépcsők, s mindenkinek könnyen megközelíthetővé alakítják át. Arról is szólt, a meglévő épületrészekben is végeznek felújítást, e helyeken a vizesblokkok válnak korszerűbbé.

Szavai szerint e beruházás segítségével még alkalmasabbá válik az iskola a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű tanulók esetében olyan oktatási módszerekhez, melyek segítik a tehetséggondozást.

Egyszersmind a fejlesztéssel egy korszerű, minőségi nevelési-oktatási környezet jön létre, mely hosszú távon fenntartható marad. Várhatóan nyár végén készülnek el a munkákkal.

A kivitelezési munka a felénél tart, nyár végére elkészülhetnek vele
Fotó: Márkus Attila

 

Több lehetőség

Az új szárny földszintjén egy több mint kétszáz négyzetméter alapterületű tánctermet alakítanak ki. Az első emeleten három tantermet és egy szertárt, a másodikon hat csoporttermet hoznak létre.

Oláhné Balogh Éva, az iskola igazgatója örömét fejezte ki, hogy ilyen mértékű fejlesztés valósul meg intézményükben. Az új aula akusztikája rendezvényeikhez is alkalmasabb teret biztosít majd nekik, adott esetben több gyermek oktatása is lehetővé válik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában