évértékelés

2021.06.26. 15:53

Több mint ezer órát szolgáltak a falu biztonságáért a kerecsendi polgárőrök

Évértékeléssel egybekötött, kötetlen baráti találkozót szerveztek szombat délután a Kerecsendi Polgárőr Egyesület tagsága és családtagjaik.

B. K.

 

Az immár négy éve tevékenykedő szervezet vezetője, Kőrösi Csaba köszöntötte a több mint húsz önkéntest.

Köszönetet mondott az elmúlt évi munkáért. Utalt arra, hogy a járvány új kihívásokat hozott a csapatnak. Igyekeztek az idősebbeket mentesíteni a szolgálat alól, a fiatalabbak pedig több mint 1100 óra önkéntes szolgálatot teljesítettek a falu közbiztonságának javításáért. Helyt álltak a pandémia hónapjaiban is. A védelemmel kapcsolatos feladatokat maradéktalanul elvégezték.

Ezt követően Szucsik János, a Heves Megyei Polgárőr Szövetség gazdasági ügyekért felelős elnökhelyettese, járási koordinátora méltatta a szervezet tevékenységét. Elmondta, nagyon elégedett a kerecsendiek elmúlt évi munkájával, épp ezért jelképes elismeréssel érkezett a rendezvényre.

Elismerő oklevelet adott át az öt, tíz, illetve tizenöt éve szolgálóknak, kiemelkedő tevékenységéért pedig Tatai Tamás vehetett át kitüntetést.

Újra együtt ünnepeltek a kerecsendi önkéntesek. Fotó: Barta Katalin/Heves Megyei Hírlap

Kőrösi Csaba a hivatalos ünnepség végén jelentette be, hogy Kassai István tagtársuk éles helyzetben laikus életmentésben jeleskedett nemrégiben. Neki köszönhető, hogy egy bajba jutott embertársunkhoz idejében érkeztek ki a mentők. Őt külön oklevéllel jutalmazták példamutató cselekedetéért.

A veszélyhelyzet elmúltával az idősebbek is újra szolgálatba állnak, s újra részt vesznek a járőrözésben, s egyéb teendőkben.

A továbbiakban jó hangulatú családi összejövetellel folytatódott a a program.

 

Ezek is érdekelhetik