panasz

2021.06.22. 07:00

Tovább nő a gaz, és fogy az egriek türelme

Olvasóink továbbra is a derékig érő fűre panaszkodnak, ez immár két hónapja téma Egerben. Ám nem csak a gaz, Mirkóczki Ádám polgármester reakciója sem nyerte el mindenki tetszését.

Sz. M. L.

Túl vadregényes a táj a bicikliútnál

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

– Korábban részletesen foglalkoztak a város közterületein uralkodó áldatlan állapotokkal. Meghökkentett, hogy a polgármester úr az ezzel kapcsolatos kritikákat összehangolt politikai támadásként minősítette. Véleményem szerint az, hogy a fű nő és időnként nem nyírják le, végül kezelhetetlen helyzetet eredményez – politikától függetlenül – írta olvasónk, Lukácsné B. Mária.

A kialakult állapotok érzékeltetésére mellékelt néhány fotót is. Ezek az Eger, Merengő városrész korábbi állapotát mutatták. A képeken látható az a lépcsős feljáró, amin gyalogosan feljuthatunk a Merengő útról a Rozália utca elejére, illetve egy „ösvény”, amelyen olvasónk szerint a lépcsősor megkerülésével, akadálymentesen járhatnának például babakocsival, illetve kerékpárral.

Túl vadregényes a táj a bicikliútnál Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

A képek tanúsága és olvasónk szerint azonban ez lehetetlen volt, a területet ellepő fű és gaz, több helyen a méteres magasságot is meghaladta.

– A nyilvánosságon keresztül szeretnék üzenni a polgármester úrnak és a város választott önkormányzati képviselőinek. Jó lenne, ha az egymás elleni, immár követhetetlen politikai csatározások folytatása helyett inkább az általuk választott hangzatos elnevezéshez méltóan, együtt, a városért tennének, s a gaz ellen harcolnának. Végezetül még annyit tennék hozzá, hogy ebben a körzetben is egri polgárok laknak, vállalkozások működnek. Az itt élők jogosan várják el, hogy az önkormányzat biztosítsa a minimális infrastrukturális feltételeket – húzta alá levelében olvasónk.

Hozzátette, ha a polgármesternek sikerül a városi televízió kamerái előtt a jelzett útszakaszon a körülmények ellenére feltolni azt a bizonyos babakocsit, akkor ígéri, elnézést kér. Időközben a Merengő városrészben levágták a füvet, de akad olyan rész a városban, ahol még mindig nem. Ilyen például a Bükk sétány melletti patakpart is, ahol lassan akkorára nő a gaz, hogy nem látszik már tőle a víz sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában