Elismerés

2021.07.07. 14:10

A világ legjobbjai közt az egri bikavér

Történelmi jelentőségű sikert ért el az egri borvidék, azon belül a St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészet, hisz a egyik legnagyobb boros versenyen, a Decanter-en beválasztották a 2017-es Nagy Eged Dűlő Grand Superior egri bikavérüket a világ ötven legjobb nedűje közé.

M. H.

Fotó: Korsos Viktor

– Hatalmas meglepetésként ért minket – hangsúlyozta dr. Lőrincz György borász. Mint mondta, 18 ezer tétel mérettett meg, s a világ legnívósabb borvidékei között szerepel az egri, köztük a bikavér. A bor száz pontból 97-et kapott, s a borász szavai szerint ez hatalmas üzenet és inspiráció nekik és a térségnek is. A pincészet másik bora, a 2017-es Hangács Grand Superior 93 pontot kapott, ezzel ezüstérmes lett.

Mellettük az Almagyar Érseki Szőlőbirtok két bora, a 2019-es Grand Superior Érseki Titokbor Kadarka és a 2018-as Grand Superior Kékfrankos, kapott ezüstérmet, s bronzéremmel is büszkélkedhet az egri borvidék, ugyanis Bukolyi Marcell 2018-as Kisfiam-ja és a Petrény Pincészet 2016-os Big band-je valamint Kovács Nimród 2013-as Grand Bleu bora is ezzel a színű medáliával gazdagodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában