teljesítmény

2021.07.28. 17:49

Kiemelt sikereket értek el az egri Wigner kadétjai

A Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium egy évtizede vesz részt a honvédelmi és hazafias nevelést célzó Honvéd Kadét Programban. Ez idő alatt számos megyei és országos eredményt értek el a Wigner kadétok.

Heol

Forrás: beküldött

A kadétok a 2020/2021. tanévben a pandémiás helyzet ellenére is több megmérettetésben vettek részt, melyeken komoly sikereket arattak – tájékoztatott közleményében az intézmény. Mint írják: a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség által meghirdetett „1000 év katonái” elnevezésű országos verseny 1. fordulóját megnyerte az intézmény 11.K osztályos tanulóiból álló csapata (felkészítő tanáruk: Tóth György).

A Magyar Hadtudományi Társaság „A hadtudomány ifjú tudósa” elnevezésű 2019. és 2020. évi országos, meghívásos pályázatíró versenyén Gergely Dominik és Gulyás Simon 12.K osztályos tanulók dolgozata minkét alkalommal első helyezést ért el (felkészítő tanáruk: Tóth György). A díjátadó ünnepségre június 29-én, a Stefánia Palotában került sor. A Magyar Hadtudományi Társaság pályázatíró versenyét 2017 óta minden évben a Wigneres kadétok nyerték meg dolgozataikkal.

Az Országos Haditorna Verseny megyei fordulóján az intézmény csapatai az első, a második és hetedik helyezést érték el, így a Wigner kadétok képviselték Heves megyét az országos döntőn július 12-15. között Balatonakarattyán. Az Országos

Haditorna Verseny döntőjével együtt került megrendezésre az International Cadet Cup elnevezésű nemzetközi kadét verseny is. Az iskola egyik csapata (Borók Dániel, Burg Ádám, Kerek Krisztián, Révész Krisztofer) az Országos Haditorna Versenyen III., a másik csapat (Csáki Máté, Gutschker Alex, Kotaul Rajmund, Végh Máté) az Internatoinal Cadet Cup versenyen VII. helyezést ért el. Felkészítő tanáraik: Máté Balázs és Tóth György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában