fogathajtás

2021.07.23. 21:13

Lázár Zoltán és ifjabb Dobrovitz az élen Szilvásváradon (fotók)

Díjhajtással kezdődött a Szilvásvárad Masters nemzetközi fogathajtó verseny Szilvásváradon.

T. B.

Az első versenyszámot, a díjhajtást követően a négyesfogatoknál Lázár Zoltán vezet a Szilvásváradon zajló nemzetközi fogathajtó versenyen. A négyesek világkupa kvalifikációs versenyében tizennyolcan indulnak, a kilencszeres világbajnokot pedig Dobrovitz József és ifj. Galbács Ferenc követi az ideiglenes dobogón. A kettesfogatok versenyében az első forduló után ifj. Dobrovitz József áll az élen, megelőzve Farkas Józsefet és ifj. Fekete Györgyöt. A kettesfogatok mezőnye harminc tagú, közülük többen csütörtökön hajtottak a lovas stadionban. A két legnépesebb kategórián kívül még több korosztályban és nemzeti szinten is versenyeznek fogathajtók.

A viadal szombaton kilenc órától maratonhajtással folytatódik a Diósban épített új pályán, az elsőségről pedig a vasárnapi, stadionbeli akadályhajtás dönt majd. A Szilvásvárad Masters fogathajtó versenyen közel száz versenyző majdnem kétszázötven lóval vesz részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában