Gyermekotthon

2021.07.03. 09:59

Segítenének a nehéz sorsú mónosbéli gyermekeken

Mint Horváth László kiemelte, a gyermekotthon szerencsétlen sorsú lakói egyre több erőszakos probléma forrásai a faluban és az iskolában.

Heol

Forrás: Horváth Laci/Facebook

- Mónosbél egy befogadó falu, ezt évtizedek óta megkérdőjelezhetetlenül bizonyítják a helyiek: legyen szó a gyermekotthon lakói, vagy a szociális otthonból ide költöző embertársaink felé megnyilvánuló szeretetről és elfogadásról – emelte ki Facebook-oldalán Horváth László, Gyöngyös és térsége országgyűlési képviselője.

Hozzátette, hogy jelenleg sokan nehéz lelki helyzetben vannak, ugyanis a gyermekotthon szerencsétlen sorsú lakói egyre több erőszakos probléma forrásai a faluban és az iskolában is. Hangsúlyozta, hogy a szüleik által magára hagyott gyermekeknek sem szeretnének további traumát okozni, de a falu nyugalmára is épp annyira vigyázniuk kell. Így az erőszak semmilyen formája sem elfogadható, ez alól a nehéz sors sem mentség.

Mindazonáltal a mónosbélieket és a gyermekeket sem hagyják magukra ebben a helyzetben, Horváth László ugyanis kezdeményezte a fenntartónál és az intézmény vezetőjénél is, hogy határozottan és gyorsan oldják meg ezt a problémát. Ha szükséges, létszámcsökkentéssel, ha szükséges, a problémás lakók kiemelésével, ha szükséges, szigorúbb szabályok alkalmazásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában