Tudomány

2021.08.06. 15:30

A csillagászat szerelmeseinek szervez előadásokat a gyöngyöstarjáni szakkör

Az iskola udvarán minden este 21 órakor kezdődnek a távcsöves bemutatók, melyek előtt és alatt lézeres csillagkép ismertető várható.

Heol

Forrás: csillagvizsgalo.blog.hu

A csillagászat páratlanul szerencsés tudományterület: értő művelői ugyanis rendkívüli látványosságok sokaságán keresztül tudják közelebb hozni az űr világát az erre fogékonyak számára. Augusztus második teljes hetében különösen jó alkalom nyílik arra, hogy részesei legyünk ennek ennek az élménynek, ugyanis nem csak a Hold és az óriásbolygók, de szemet gyönyörködtető mélyég-objektumok, és a Perseidák hullócsillagzápora is színesítik majd az éjszakai égboltot – hívta fel rá a figyelmet a dr. Barna Barnabás csillagász.

Idén másodjára szervezik meg az országos kampányt, amelynek címe „Egy hét a csillagok alatt”. Gyöngyöstarjánban is lehetőség lesz részt venni a különleges programon, Murányi Lajos, s a gyöngyöstarjáni Göncölszekér Csillagász Szakkör szervezésében. Mint megtudtuk, az iskola udvarán minden este 21 órakor kezdődnek a távcsöves bemutatók, melyek előtt és alatt lézeres csillagkép ismertető várható.

Fotó: csillagvizsgalo.blog.hu

Elsődleges célpont a Szaturnusz és a Jupiter, valamint a teljes sötétség beállta után mélyég objektumok (többek közt az M13 gömbhalmaz, M27 Súlyzó-köd, Androméda galaxis).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában