Augusztus 20.

2021.08.17. 16:10

A gyöngyösiek szavazhattak, akarnak-e tűzijátékot – Íme az eredmény

A város úgy határozott, idén a lakosokra bízza a döntést, akik online szavazással határoztak.

Sz. Sz. I.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Idén a városban nem lesz tűzijáték augusztus 20-án. Ennek okáról Kárpáti István alpolgármester tájékoztatott. Mint mondta, minden évben megoszlanak a vélemények annak szükségességéről. A város ezért úgy határozott, idén a lakosokra bízza a döntést, akik online szavazással határoztak így.

– Több mint 1300 voks érkezett – részletezte az alpolgármester. – Mintegy 74 százalék elutasította a tűzijátékot. Indoklást nem vártunk a szavazatokhoz, de nyilván több szempont járhatott az emberek fejében. Ez lehetett környezetvédelmi meggondolás, bár már vannak viszonylag környezetbarát tűzijátékok is. Sokan gondolhatták azt is, ne pufogtassunk feleslegesen. Legtöbben, szerintem, az állatvédelmet tartották szem előtt. Nagyon sok kutyát tartó család él benn a belvárosban is, és azt tudomásul kell vennünk, hogy ami nekünk mondjuk tíz-tizenöt perc móka, az az ebek kedélyét esetleg hosszú órákra, napokra meghatározhatja – összegezte Kárpáti István.

A döntéssel egyébként a városvezető is egyetért, de mint elmondta, ha a többség másképp döntött volna, megvásárolják a pirotechnikai eszközöket. Az alpolgármester arról is hírt adott, hogy egyébként a látványosság elmaradásával körülbelül háromszázezer forintot spórol a város, mostanában pedig minden megtakarított pénznek van helye, ezért ez sem utolsó szempont. Az ünnepi szentmisét a hagyományokhoz híven megtartják, lesznek délutáni programok, este koncert, és aznap folklórfesztivál is kezdődik.

Ajánlóképünk illusztráció, fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában