érsekkerti játszótér

2021.08.11. 07:16

A körzet képviselője kiáll az elkaszált egri játszótér mellett

Kovács Cs. Tamás elítéli Mirkóczki Ádám polgármester vezetési stílusát, ennek ellenére azonban támogatja, hogy modern játszótér épüljön az Érsekkertben.

Sz. M. L.

2021.08.10 - Kovács-Csatlós Tamás, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője, a Városi Szociális, Urbanisztikai és Kulturális Bizottság tagja - Rendkívüli közgyűlés Egerben - Eger - Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

– Egriként, a körzet lakosaként és annak képviselőjeként megdöbbenve olvastam, hogy a Tervtanács elutasította az Érsekkertbe, pályázati forrásból tervezett játszótér ötletét. A korábbi években is többször hangsúlyoztuk, hogy szeretnénk, ha az a bizonyos nagybetűvel emlegetett játszótér, a „városunk tüdejét” jelentő Érsekkertben valósulna meg. Egy minőségi, divatos jelzővel, XXI. századi, modern, minden igényt kiszolgáló játszótér kialakítása sajnos több tízmillió forintba kerül, de egy olyan városban mint Eger, minden túlzás nélkül mondhatjuk: Jár! – fogalmazott Kovács Cs. Tamás (Fidesz-KDNP) képviselő.

– Bár a park teljes megújulására irányuló pályázatunkra Eger nem kapott pénzt 2016-ban, de a tervezés megtörtént. A körzet képviselőjeként továbbra is célom, hogy az Érsekkertet fejlesszük, ha lehet egyben, ha nem, akkor elemenként, lépésenként. Ebbe a sorba illeszkedik a 2019-ben elnyert, kormányzati forrásból létrejött kondipark, az ugyancsak kormányzati program és városi finanszírozásból megvalósuló futókör és a mostani, Szerencsejáték Zrt. finanszírozta játszótér is.

 

– Csalódottan olvastam a sorokat, hogy az utóbbi nem valósulhat meg. Utánajárva a dolognak kiderült, hogy a Tervtanács nem elutasította a játszótér ötletét, hanem annak a koncepciónak, amit a tisztelt grémium elé raktak, az átdolgozását javasolták Eger Megyei Jogú Városának.

A történet pikantériája, hogy ezen Tanács tagjai között Eger város két korábbi és jelenlegi főépítésze is megtalálható.

Utóbbi állítólag ugyancsak nem tudott a beadott tervről (a szakmai bizonytalanságot azonban felülírta a baloldali városvezetés akarata: nem szavazhatott csakis igennel). A keddi rendkívüli bizottsági ülésen kiderült, hogy a tervekről az ilyen ügyekért felelős szakbizottság, a Városi Szociális, Urbanisztikai és Kulturális Bizottság baloldali elnöke, Mirkóczki Zita, az ugyancsak baloldali Berecz Mátyás, és momentumos Keresztes Zoltán sem tudtak. Sőt, arról sem, hogy azt az Érsekkertbe szerette volna egy személyben a polgármester. Az már egy másik kérdés, hogy a körzet megválasztott képviselőjét is illene bevonni az ilyen fejlesztésekbe.

– Ezzel szemben a kommunikáció az, hogy a „gonosz Tervtanács” elutasította a baloldali városvezetés játszótér ötletét, mártírt kreálva a „mennyi munkája van benne” polgármesterből. Ugyanezen logika mentén az egyszemélyi döntések és ötletelések átgondolatlan világa rajzolódott ki a mai közgyűlésen is. A baloldali frakció tagjai sem tudtak arról, hogy a napelemparkra szánt 1,3 milliárd forintot egy személyben szeretné átcsoportosítani a polgármester. Ehelyett sértődötten fenyegetőzött, hogy nem szeretnénk, hogy a város fejlődjön. Az ilyen hozzáállás és vagdalkozás helyett jó lenne egyeztetni és elkerülni a szakmai hiányosságokat, amit egy szakbizottság joggal kritizál. A lényeg, kedves többségi baloldali városvezetés: legyen játszótér az Érsekkertben!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában