Augusztus 20.

2021.08.28. 14:11

Az ünnep után teleszemetelt térre panaszkodtak az egri járókelők

Egyesek szerint az emberek nemtörődömsége okozza a legnagyobb bajt, mert eldobálják a náluk lévő poharakat s egyéb tárgyakat, ahelyett, hogy elmennének a legközelebbi kukáig.

G. Zs.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

A nagyobb ünnepek, rendezvények után rendszeresen azzal szembesülnek másnap reggel a járókelők, hogy az utcai kukák tömve, és a közterületeket is teleszórták hulladékkal. A közösségi oldalakra az idei augusztus 20-ai egri ünnepség után is felkerültek ilyen fotók a belvárosról.

Megoszlanak a vélemények, hogy vajon kinek a felelőssége mindez. Egyesek szerint az emberek nemtörődömsége okozza a legnagyobb bajt ugyanis , hogy eldobálják a náluk lévő poharakat s egyéb tárgyakat, ahelyett, hogy elmennének a legközelebbi kukáig. A másik oldal pedig úgy gondolja, hogy a városgondozás hibája miatt szemetesek az utcák akár még másnap reggel is.

A Városgondozás Eger Kft. lapunknak adott tájékoztatásból kiderül, készültek az ünnepségre, és számítottak a nagy szemétmennyiségre is. Megnövelt dolgozói létszámmal – reggel 6 és 8 óra között két emberrel, 8 és 12 óra között öt munkavállalóval tevékenykednek. Szombaton délre végeztek a Dobó tér s környezetének megtisztításával. A hulladékszállító járművel két fordulóban sikerült a szemetet elszállítani. A hétfői mérésen 2320 kilogramm hulladék volt a hétvége mérlege.

Ajánlóképünk illusztráció, fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában