Csupán 1 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Heves megyében

A legfrissebb, kedd délelőtti adatok szerint 22 ezer 528-ra emelkedett az eddig beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma szűkebb hazánkban.

Heol

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

35 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 810 ezer 46-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 30 ezer 37. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 759 ezer 33, az aktív fertőzöttek száma pedig 20 ezer 976-ra csökkent. 87 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen – számol be a koronavirus.gov.hu.

Heves megyében a legfrissebb, kedd délelőtti adatok szerint 22 ezer 528, míg a szomszédos megyék közül Nógrád megyében 20 ezer 381, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 46 ezer 810 és Jász-Nagykun-Szolnok megyében 25 ezer 797 koronavírus-fertőzöttet regisztráltak összesen.

Mint írják: a beoltottak száma 5 millió 654 ezer 96, közülük 5 millió 494 ezer 110 személy már a második oltását is megkapta. A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, ezért kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg. A még be nem oltott időseket különösen kérik, hogy vegyék fel az oltást! Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételét, amelyre az eeszt.gov.hu honlapon már lehet időpontot foglalni. Eddig 64 ezren foglaltak időpontot harmadik oltásra és 52 ezren már fel is vették azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában