kiadó lakások

2021.08.23. 08:27

Heves megyében is beindult az albérletszezon

Az albérletek terén elindult a főszezon a felsőoktatási ponthatárok július végi kihirdetésével, ez pedig felélénkítette a járványhatás miatt tavaly mélypontra kerülő, ám az idén élénkülést mutató piacot.

M. H.

Fotó: Shutterstock

Ugyanakkor az országos albérletpiac az utóbbi évekhez képest megváltozott, a fővároson kívüli piac erősödött – áll az Ingatlan.com legújabb elemzésében, amely az országos albérletpiaci trendek mellett a Heves megyei helyzetet is ismerteti.

A portál adatai szerint Heves megyén belül Egerben az eladásra kínált lakóingatlanok – lakások, iker-, sor- és családi házak – átlagos négyzetméterára 410 ezer forint volt. Az átlagos havi bérleti díj pedig 102 ezer 500 forintot tett ki.

Ezekből adódóan a megyeszékhelyen a lakáskiadás 5,4 százalékos bruttó hozamot mutat a kínálati piaci adatok szerint.

Ez pedig – megfelelő helyi kínálat esetén – az ország más részeiben élő, lakáspiaci befektetésben gondolkodókat is lépésre késztetheti, mivel kedvezőbb hozamot jelent az öt százalék alatti fővárosinál is.

Kezdőképünk Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában