Egri Bikavér Ünnep

2021.08.26. 07:00

Ingyenes koncertek és ételkülönlegességek lesznek az egri borünnep kísérői

Harmincöt pincészet több mint kétszázféle bort kínál majd, köztük azokat az egytől egyig kiemelkedő minőségű egri bikavéreket is, amelyekre méltán lehet büszke a borvidék.

G. Zs.

Idén is lesz alkalom a koccintásra

Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Csütörtökön este hét órától 25. alkalommal rajtol az Egri Bikavér Ünnep. Ami bizonyos, a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben holnap estétől vasárnapig kiváló borok, jobbnál jobb ételek, remek hangulat, rengeteg koncert és kísérő esemény várj a vendégeket.

– A rendezvényt dr. Nagy István agrárminiszter nyitja meg csütörtökön 19 órakor, és ő adja át a legjobbaknak járó díjakat – árulta el lapunk érdeklődésére Tarsoly József, Eger hegybírója, a rendezvény főszervezője.

Elmondta azt is, hogy a szombati borlovagavatás után a szökőkút környékén egy nagy koccintást terveznek az összes egri bikavért készítő borásszal. A nagyszínpadon pedig beszélgetés lesz Az egri bikavér – Egy legendás bor története című nemrég megjelent könyv szerzőivel, Csutorás Ferenccel, Papp Péter Istvánnal és Szilágyi Rékával. Ezen az estén a borlovagavatás után a Balassi-kard borseregszemle eredményeit is kihirdetik, s kiderül, melyik az Egri borvidék legjobb kékfrankosa.

Idén is lesz alkalom a koccintásra
Archív fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Különleges lesz számunkra is a huszonötödik Egri Bikavér Ünnep, hiszen a vírushelyzet miatt kicsit visszafogottabb tavalyi rendezvény után ismét a teljes formájában várja az érdeklődőket a régió legnagyobb borgasztronómiai fesztiválja. Az ingyenes nagykoncertek mellett a kisebb színpadon helyi, illetve egri kötődésű zenekarok játszanak.

Harmincöt pincészet több mint kétszázféle bort kínál majd, köztük azokat az egytől egyig kiemelkedő minőségű egri bikavéreket is, amelyekre méltán lehet büszke a borvidék.

A bikavérekhez készült egyedi, csakis a borfesztiválra kreált ételkülönlegességek pedig fokozzák a gasztronómiai élményt – hangsúlyozta Tarsoly József. A hegybíró szerint a nagy kiállítói létszám azt mutatja, a nehezebb időkben meglátták a borvidék szereplői, hogy az összefogásban rejlik mindannyiuk közös sikere és egyéni boldogulása is.

– Rengeteg érték rejlik ebben a borvidékben, és azokban a remek szakemberekben, akik arcot adnak ennek a rengeteg csodának itt, körülöttünk. Külön öröm számomra, hogy mindezeket idén is közösen mutathatjuk meg az Egri Bikavér Ünnepen – fogalmazta meg a hegybíró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában