barna medve

2021.08.10. 07:09

Ismét medvéket láttak Egerben (Frissítve)

Újabb medveészlelés történt a megyeszékhelyen, most a Donát utca környékén láttak két medvét.

Heol

Forrás: Shutterstock

Fotó: Ondrej Prosicky

Újabb medveészlelés történt Egerben a minap, ezúttal a Donát utca környékén láttak egy anyamedvét és bocsát – szúrta ki az Eger Hírek. Úgy tudni, az észlelő karóval vert egy lemezasztalt, így sikerült elijesztenie az állatokat. Szerencsére nem történt komolyabb baj, csupán két kidőlt kerítésoszlop és pár szőlőkaró bánta a találkozást.

Az üggyel kapcsolatban kerestük a Bükki Nemzeti Park (BNPI) Igazgatóságot. Gál István kommunikációs munkatárs úgy nyilatkozott: Igazgatóságukhoz nem érkezett bejelentés a fent említett medveészleléssel kapcsolatban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, július 30-án Egerben, a Nagy-Eged utca környékén láttak két medvét. Az észlelő, Barna Borbála ijedtségében azt sem tudta, mitévő legyen, már futtában elkezdte tárcsázni a 112-őt. A megyeszékhely vonzáskörzetében egyébként kimondottan gyakoriak a hasonló észlelések.

Csak tavaly a Heolon is több észlelésről hírt adtunk, így például írtunk arról, hogy szeptemberben egy háromfős család az egerszalóki horgásztónál hallott olyan hangokat, amelyek medvére utalhattak. De korábban medvét vagy annak nyomait vélték látni Andornaktálya, Maklár, Egerbakta, Verpelét, Egerszólát környékén, mint ahogy a Mátrából is érkeztek bejelentések.

A BNPI felhívja a figyelmet, hogy a medve nem játék, a medvét kerülni kell. A medvével nem kell barátkozni, bármilyen korú is legyen. A bocsok közelében nagy valószínűséggel az anya is ott van. A legtöbb konfliktus az anyamedvékhez köthető. Arról, hogy mi a teendő, ha valaki medvével találkozik, az Igazgatóság honlapján részletesen beszámolnak.

Ajánlóképünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában