feljelentés

2021.08.13. 16:52

Jogkörrel visszaéléssel vádol a gyöngyösi önkormányzat

Az önkormányzat hivatalos közösségi oldalán megjelent hír szerint a napokban illegálisan tett építési törmeléket egy gyöngyösi vállalkozó a Csiki utca végén közterületre

Sz. Sz. I.

Mint olvasható az írásban, a városrendészek tetten érték az elkövetőt, aki az igazoltatást megtagadta, így értesítették a rendőrséget. A közlés azzal zárul, hogy a cselekmény megvalósítója ellen feljelentést tesznek. Az is szerepel benne, hogy Bárdosné Kocsis Éva, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője jogkörével visszaélve engedélyezte a lerakást, tudatosan szennyezve a környezetet.

Bárdosné Kocsis Éva az önkormányzat cikkére reagálva elmondta, a Napsugár úton lévő balesetveszélyes beton autómosót képviselői kerete terhére egy vállalkozó szétbontotta apró törmelékre.

– A polgármesteri hivatal ügyintézőjével megbeszéltük, hogy mivel a vállalkozó Harmadosztályon lévő épületének fala az út mellett megálló víz miatt felázik, ezt a betontörmeléket e gödörbe rakja. Azt utólag tudtam meg, hogy a vállalkozó elmulasztotta ehhez z írásos hozzájárulást megkérni. Nem voltam ott a lerakásnál, a vállalkozó hívott engem, amikor kérdőre vonta a városrendészet járőre. Akkor a helyszínre mentem. Mondtam a járőrnek, hogy ez az én projektem, ha valamit kifogásol, készítsen feljegyzést, hétfőn a hivatalban elintézem a jegyzőnővel az esetleges teendőket. Ekkor ő engem is igazoltatott. Olvashatóan tartva meg is mutattam a személyi igazolványomat, de a covid miatt nem adtam át. A városrendész ezt kifogásolta, s közölte: rendőrt hív. Akkor eljöttem a helyszínről. Hétfőn tudatta város jegyzőjével a problémát, és abban maradtunk, hogy pénteken a hivatali ügyintézővel megbeszéljük a törmelék további sorsát. Tegnap úgy döntöttünk vele, nem megyünk bele hosszú eljárásba, a lerakott törmeléket elszállíttatom. Így is történt. Úgy gondolom, az egész egy politikai lufi, amely már nem az első ellenem, de most már túlmentek egy határon – összegezte Bárdosné Kocsis Éva.

Lapunk megkérdezte az esetről a gyöngyösi városrendészetet, de Ferenczy Dániel igazgató nem nyilatkozott. A megyei rendőr-főkapitányságtól Mezeiné Kovács Nikoletta sajtóreferens tájékoztatása szerint az eset kapcsán péntekig nem indult rendőrségi eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában