Ünnepség

2021.08.31. 21:56

Közös tanévnyitót tartottak Mátraszentimrén a szlovák nemzetiségi iskolák – Fotók

Ünnepi beszédében Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, hogy a honi szlovák közösség öt országos és két helyi iskolát tart fenn, amelyekbe több mint ezerötszáz óvodás, általános iskolás és gimnazista jár.

Sz. Sz. I.

2021 08 27 Szlovák nemzetiségi tanévnyitó - Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár - Mátraszentimre - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Fotó: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Közös tanévnyitó ünnepséget tartottak kedden Mátraszentimrén a magyarországi szlovák nemzetiségi iskolák. A rendezvény során átadták a magyar kormány támogatásával megújult Felső-mátrai Zakupszky László Általános Iskolát és Óvodát, valamint megemlékeznek a hazai szlovák nyelvoktatás hetvenedik évfordulójáról.

Ünnepi beszédében Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára elmondta, hogy a honi szlovák közösség öt országos és két helyi iskolát tart fenn, amelyekbe több mint ezerötszáz óvodás, általános iskolás és gimnazista jár. Sok megújult épület szolgálja a tanulást. Az államititkár megerősítette, hogy magyar kormány támogatja továbbra is a szlovák anyanyelvi oktatást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában