Idősek Világnapja

2021.09.29. 16:00

Egerben is díjazták azokat, akik sokat tettek az idősekért (fotók)

Az Idősek Világnapja alkalmából a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetségének szervezésében a Kemény Ferenc Sportcsarnokban köszöntötték szerda délelőtt az időseket és díjazták azokat, akik sokat tettek a nyugdíjas közösségekért.

Szabadi Martina Laura

Tóthné Szabó Anitát is kitüntették Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszar Mark

– A hagyomány szerint minden évben egy alkalommal összeülünk azért, hogy kifejezzük tiszteletünket, megbecsülésünket és hálánkat azok iránt akik hosszú, munkával eltöltött évek után köztünk töltik megérdemelt nyugdíjas korukat – mondta Farkas Attila, a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetségének elnöke. – Társadalmunknak az idős emberek is hasznos tagjai, mindannyiunknak szüksége van rájuk.

Juhász Attila Simon, a Heves Megyei közgyűlés elnöke kiemelte, a szövetség kezdeményezése szép hagyománnyá vált a megye életében.

– Minden körülmények között fontos, hogy az ember kortól függetlenül megbecsült tagja legyen a környezetének – húzta alá Juhász Attila Simon.

Tóthné Szabó Anitát is kitüntették Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Volt szerencsém olyan családban felnőni, ahol három generáció élt együtt. Bíztatok minden fiatalt, hogy támaszkodjon nagyszüleire, ők tették lehetővé, hogy tanuljanak, dolgozzanak és családot alapítsanak. Magyarország polgári kormánya figyelmet fordít a családokra és a nyugdíjasokra – fogalmazott dr. Pajtók Gábor kormánymegbízott. Kiemelte, hogy 2022-ben várhatóan visszakaphatják a 13. havi nyugdíjat, s idén rekord értékű nyugdíjprémium érkezik nekik.

Mirkóczki Ádám egri polgármester arról beszélt, hogy a családi értékek ápolása, az idősek gondozása az egyik legnagyobb küldetés. Valamint kiemelte, az anyagi biztonság mellett a legfontosabb a lelki egyensúly, s a gyermekeket arra kell nevelni, hogy idős hozzátartozóikat életük végéig gondozzák.

A nyugdíjas szövetség díjazta azokat akik a visszajelzések szerint a nyugdíjas közösségek életében sokat segédkeztek. A helyi szervezetek támogatásáért idősbarát polgármesteri címet kapott Horváth Richárd Hatvan, illetve Tóthné Szabó Anita, Mezőtárkány polgármestere. Nyugdíjas közösségekért kitüntető címet kapott Búzásné Juhász Zsuzsanna, a poroszlói Nefelejcs Népdalkör vezetője, valamint Prokaj Lászlóné Juhász Magdolna, az egri Dobó Katica nyugdíjas szervezet alelnöke. A Nyugdíjasklubok és Idősek Életet az éveknek Heves Megyei Szervezetének nevében vezetőjük Lázár Tünde emlékplakettet adományozott Egerfarmos idősbarát polgármesterének, Petrik Lászlónak, aki fáradhatatlanul szolgálta a szépkorúak ügyét.

A szervezet köszöntötte az 50, 60 és 70 éves házassági évfordulójukat ünneplő párokat is. Az eseményen műsorral is kedveskedtek a megjelenteknek többek között Ungvári Tamás előadóművész, a Hatvani Liszt Ferenc Nyugdíjas Klub Klub tánccsoportja, a Maklári búzavirág Népdalkör, a Recski Örökzöld Társulat Nyugdíjas Klub, a kisnánai Mátragyöngye Népdalkör és a Ostorosi Hagyományőrző Nyugdíjas Klub közreműködésével.

Megye-szerte ünnepeljük őket

Ezen a héten megyénk szinte minden településén tisztelegnek a szépkorúak előtt. Böjt László polgármester tájékoztatása szerint Ostoroson pénteken fél 11-től ünneplik az idősek világnapját a Rédei Miklós Közösségi Színtéren. Verpeléten a Petőfi Sándor Közösségi Ház és Könyvtárban délután öt órától köszöntik az időseket. A rendezvényt Farkas Sándor polgármester nyitja meg. Már hagyomány, hogy ezen az ünnepségen külön köszöntjük település legidősebb urát és hölgyét. A jó hangulatról Magyarország Magdi anyusa és Vili bácsija, azaz Fodor Zsóka és Várkonyi András gondoskodik, melyet vacsora követ.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában