javítás

2021.09.16. 16:57

Elkezdődött az egri Mátyás király úti közvilágítási problémák elhárítása

A szakemberek több helyen is szakaszhibát találtak, amelynek javítása földmunkákkal és útburkolatbontással is jár.

Sz. M. L.

Fotó: Shutterstock

– A Mátyás király úti közvilágítási problémák elhárítása a szolgáltató tájékoztatása alapján megkezdődött – adta hírül az önkormányzat. Tájékoztatásuk szerint több helyen is szakaszhibát találtak, amelynek javítása földmunkákkal és útburkolatbontással is jár.

– A probléma elhárítása komplex beavatkozást és így előreláthatólag hosszabb időt vesz igénybe. Előzetes becslés alapján, egy-két héten belül áll helyre a közvilágítás a teljes szakaszon. A polgármesteri hivatalba érkező lakossági bejelentéseket továbbítottuk a szolgáltatónak, s tájékoztatása szerint, meg is kezdték a munkálatokat – olvasható közleményben.

Az önkormányzatnál arról érdeklődtünk, hogy a Széchenyi úton helyreállt-e már a közvilágítás. Már megírtuk, évek óta akad valamilyen hiba azon a területen is, s az üzlet- és étteremtulajdonosok valamint a környéken élők ősztől tavaszig a korai sötétségre panaszkodtak lapunknak. Tavalyelőtt a karácsonyi díszfények világították be az utcát, tavaly viszont már ezek sem, majd város költségvetéséből tavasszal rendbe hoztak egy kábelszakaszt. Azonban a világítás csupán néhány napig működött kihagyás nélkül, ugyanis rövidesen az áramszolgáltatónál léptek fel problémák.

Az önkormányzat még júliusban arról tájékoztatott, hogy a megoldás folyamatban van, s ehhez az ÉMÁSZ türelmet kér. Érdeklődésünkre a mai napig nem válaszolt a szolgáltató.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában