Fesztivál

2021.09.10. 20:00

Mátrai borok mustrája zajlik Gyöngyösön – Fotók

Megkezdődött a Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál pénteken.

Sz. M. L.

Fotó: CZIMER TAMAS

A város szívében kialakított szüreti sétányon tizenkilenc mátrai borász kínálja különleges, hazai és nemzetközi megmérettetésen díjat nyert borait, melyeket a szokásoknak megfelelően most is borzsetonok ellenében lehet megkóstolni. .

Balázs Klári és Korda György is fellépett Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Szombaton rendezik meg immár 21. alkalommal a Görgényi Lászlóról elnevezett szüreti gulyásfőző versenyt és a Borban az igazság elnevezésű helytörténeti vetélkedőt. A hazai sztárfellépőket felvonultató gyöngyösi fesztivál szervezői évek óta missziójuknak tekintik, hogy lehetőséget biztosítsanak a helyi amatőr tehetségek bemutatkozására is. A Fő téren felállított nagyszínpadon fellép többek között a Vidróczki Néptáncegyüttes, a Meseházikó, a Virtus Kamara Táncegyüttes

A Fő téri kapualjakban rendeznek kiállítást a Gyöngyösi Műhely alkotóinak, a népművészet iránt érdeklődők pedig palóc mintákon kipróbálhatják a hímzési technikákat is. A Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál idején védettségi igazolvány szükséges a színpad közvetlen környezetében, szalagkordonnal lezárt területre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában