játszótér

2021.09.09. 10:46

Önkéntesek tették színesebbé a recski óvoda udvarát

A Családokkal a gyerekekért nevű akció keretében családok önkénteskedtek színnel-lélekkel a kicsikért.

B. K.

Játékok felújítását is vállalták a fiatalok

Forrás: beküldött

Fotó: Jakab_Laszlo

A Heves Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház (CSEÖH), valamint a fenntartója, a Vakok és Gyengénlátók Integráló Sportegyesülete (VGYSE) programja szerint a napokban színesebbé vált – a kicsik nagy örömére – a recski Csengővár Napköziotthonos Óvoda.

A társadalmi felelősségvállalás fontosságát hangsúlyozó Családokkal a gyerekekért akciónap alkalmával augusztus 27–28-án családok, felnőttek és diákok, fogyatékossággal élők és épek együtt önkénteskedtek a jó cél érdekében, hogy az óvoda kopottas játékait szebbé varázsolják. A megye területén lévő gyermekintézmények közül a recski Csengővár Napköziotthonos óvodára esett a szervezet választása. A lelkes önkéntesek különböző feladatok sorából választhattak. A játszótér elemeinek csiszolásában és újrafestésében vettek részt, mások pedig frissítőket készítettek a szorgosan mázolók számára.

Játékok felújítását is vállalták a fiatalok Fotó: beküldött

Az eseményre több egri középiskolából érkeztek ifjúsági közösségi szolgálatos diákok a szüleikkel, valamint a VGYSE látássérült tagjai is segítettek a munkában. Ez talán meglepő lehet, lévén festésről szó, de a szervezet programjaiban – célkitűzésüknek megfelelően – így is megvalósulhatott az integráció és az esélyegyenlőség. Így épek és fogyatékossággal élők együtt, közös erővel varázsolták színesebbé az óvoda játékait. A programot és az önkéntesek munkáját felajánlásaival támogatta az egri Pásztor-Hús Kft. és Eged Apolló vállalkozó.

Tavaly már volt egy hasonló kezdeményezése a Heves Megyei CSEÖH-nek, akkor a Bölcsi-tuning keretében a füzesabonyi Hétszínvirág Bölcsőde játékait festették újra a szervezet tagjai, önkéntes fiatalokkal közösen.

– Terveink között szerepel, hogy ezt a nemes célt szolgáló programot a jövőben is minél több helyszínen megvalósítsuk, ezzel támogatva a megye intézményeit és népszerűsítve a társadalmi felelősségvállalást – tájékoztatta lapunkat Nagy Judit, a szervezet munkatársa.

Elmondta, hogy ezek az események mindig rendkívül jó hangulatban telnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában