24-es főút

2021.09.29. 08:32

Pár nap múlva indul a végleges aszfaltozás Gyöngyösön

A 24-es főút belvárosi szakaszának felújítása során befejeződött a jelzőlámpás csomópontokban a felállási szakaszok aszfaltozása, és elkészült az új jelzőlámpák alapozása is, tájékoztatott Horváth László országgyűlési képviselő.

Sz. Sz. I.

Mint mondta, megtörtént a Kossuth utca és a 3-as főút között az útcsatlakozások burkolatmarása, és zajlanak a Kossuth és az Egri út között a járdák aszfaltozási, javítási munkái a bal oldalon az eredeti terv szerint, de az önkormányzat külön megrendelése alapján is.

– A héten is tart a szennyvíz- és csapadékcsatornák gerincvezetékeinél az öntvény fedlapok bontása, és önszintezősre való átépítése, valamint a csapadékcsatorna-víznyelők fedlapjainak szintbeemelése. Folytatódik a Kossuth utca és a Belső-Mérges patak hídja közötti szakaszon az útcsatlakozások burkolatmarása, a Pampuk-sarok és az Orczy utca között pedig a jobb oldali járda átépítése.

Szerda estig megépülnek a 3-as úti csomópontban az új terelőszigetek. Az önkormányzat külön megbízásából az Egri úti csomópont átépítése, a szegélyépítés, a felállási helyek megerősítése, és a gyengénlátókat segítő taktilis kövek beépítése folytatódik az Egri út és az Alkotmány utca felé.

Az október elsejei kezdéssel tervezett végleges aszfaltozás előkészítése is megkezdődött a Kossuth és az Egri út között, a héten a profil szintkiegyenlítése, a süllyedések feltöltése, és az apró törmelék eltávolítása történik meg – foglalta össze Horváth László.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában