szőlő

2021.09.05. 18:32

Szüreti fesztivált rendeztek a Mátraalján – Fotók

Javában tart a községben a szőlő szedése, amit a hétvégén szüreti fesztivállal ünnepeltek a kézműves ház udvarán, a szomszédos utcában és téren.

Sz. Sz. I.

2021 09 04 Szüreti mulattság és falunap - Markaz - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Fotó: CZIMER TAMAS

A hatalmas érdeklődés miatt kora estére a rendezvény kinőtte a helyét, de a jó hangulatot ez nem vetette vissza. A színpadon dal- és tánccsoportok léptek fel, a közönség operettet és gyermekdalokat is hallgathatott. Báder Ernő és cigányzenekara muzsikájára látványos lakodalmat láthattak a jelenlévők a lányos ház előtti kikéréstől az esketésen át a lagzi táncmulatságáig. A vadfőző verseny remekeit sokan megízlelték, de a kenyérlángos is kapós volt. Az igényes kézműves ajándéktárgyak hosszú sora kínálta magát megvételre. A szemközti pihenőpark a kisgyermekek paradicsomává vált, népi játékok, kosaras körhinta, gólyaláb várta őket, de lehetett kézzel kukoricát is morzsolni.

Természetesen nem hiányozhatott e napon a hagyományos mustkészítés és az ingyenes kóstolás sem. A borok legnagyobb kedvelői bortúrán is részt vehettek a markazi pincékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában