hagyományőrzés

2021.09.16. 13:21

Versenyeztek és szakmáztak a lovas polgárőrök Szilvásváradon – Fotók

Szeptember ­első szombatján a szilvásváradi fedeles lovardában rendezte meg a IX. Országos Polgárőr Lovasszemlét és Szakmai Napot az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozata.

T. B.

A szakmai napot bemutatók is színesítették

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Tóth Balázs

A szervezet honlapjának tudósítása szerint Szaniszló László polgármester a község lovas hagyományairól és jelenéről beszélt, s arról is, hogy igyekeztek segíteni a szervezők munkáját az esemény megvalósításában. Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke szerint a tagozatnak három feladatkört jelöltek ki 2012-ben, mindegyikben teljesítették az elvárásokat. A lovasok élen járnak a külterületek védelmében, részt vesznek az illegális migráció elleni akciókban, illetve a hagyományőrzésben.

A szakmai napot bemutatók is színesítették Fotó: Tóth Balázs / Heves Megyei Hírlap

Simon Sándor, a Készenléti Rendőrség főosztályvezetője méltatta a közös szakmai munkát. Rámutatott, példaértékű az összhang a rendőri és polgárőr lovascsapatok között. Dallos Gyula örökös magyar bajnok, az Agrárminisztérium miniszteri biztosa méltatta a lovasok által végzett szakmai munkát, a polgárőrök elkötelezettségét és felkészültségét. Czinege László és dr. Kiss Attila hevesi és borsodi megyei rendőr főkapitányok szalagot tűztek a tagozat csapatzászlójára.

A szakmai napon előbb bemutatókat tartottak a rendőr és polgárőr lovasok, akikre extrém feladatok, speciális szolgálati szituációk és karusszel is várt. A mezőkövesdi lovas polgárőrök hagyományőrző bemutatót tartottak, de szerepeltek a kutyások is.

A nap folyamán egyéni és páros versenyeket is rendeztek, az egyesek számára a gyakorlat járőrvizsgát is jelentett, bár a ponthatárt nem sikerült elérni. Az egyeseknek akadálypályát kellett teljesíteniük, de díjlovas feladatokat is végre kellett hajtaniuk, az első helyen Szepesi Martina (Szendrő) végzett. A duóknak akadálypályát kellett teljesíteniük, mindkét járőrnek hármat-hármat, miközben másikuk biztosított. Eközben a füsttel is meg kellett birkózniuk. Ebben a versenyszámban a Pécsi Krisztina (Dobozi PE), Liker Zsanett (Gyulai Bűnmegelőzési PE) páros bizonyult a legjobbnak. Gyorsaságuk, pontosságuk és összhangjuk eredményeként elhódították a vándorkupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában