oktatás

2021.09.19. 09:03

Zeneiskolai tanításra is lehetőség nyílt idén Kápolnán

Szűk két hete becsengettek már az iskolákban. A három telephelyen működő Kápolnai Tarnavölgye Általános Iskola igazgatóját, Vámosi Lászlót a tanévkezdésről kérdeztük. Elmondta, tartalmas volt a nyár. A gyerekek öt táborban lehettek színes programok részesei.

S. S.

Emlékezetes ünnepséggel indult az idei tanév

Forrás: beküldött

– Több mint háromszáz diák kezdte el a 2021/2022-es tanévet iskolánkban Kápolnán, Aldebrőn és Feldebrőn – tudatta. – Az esemény emlékezetes ünnepséggel indult, s a műsorban szereplők máris kiérdemeltek egy dicséretet. Az igazgatói beszédemben elmondtam, hogy néhány változás is lesz az új tanévben.

Vámosi László a Heol kérdésére beszélt arról is, hogy újabban a kápolnai ebédeltetés az iskolában történik, nem az óvodai ebédlőben, mint eddig. Ennek az oka az, hogy az utóbbiban felújítási munkákat végeznek. Egy másik újdonságról is beszámolt: helyben megnyílik a lehetőség a zeneiskolai tanításra. Már az első napokban óriási volt az érdeklődés a hangszerek iránt. Többen jelentkeztek zongorázni, gitározni, furulyázni, de hegedülni, nagybőgőzni és citerázni is.

Emlékezetes ünnepséggel indult az idei tanév Fotó: beküldött

– Szervezetten zajlott az oltások felmérése, s az augusztusban jelentkezők szeptember első napjaiban megkapták az első vakcinájukat. A tankönyvek és az ingyenes tanszercsomagok kiosztása is rendben megtörtént – fogalmazott.

Vámosi László közlése szerint az intézmény életét színesítette a Határtalanul program is, aminek köszönhetően máris kirándulni mehettek a nagyobbak. A csaknem harminc kápolnai és aldebrői felső tagozatos ezúttal négy napig Erdélyben szerzett felejthetetlen élményeket.

Erdélyi utazás

Erdélyi útjukon a gyerekek megnézték a nagyváradi érseki palotát, traktoroztak a madarasi Hargitán, ellátogattak a Tamási Áron-emlékházba, esti táncházban perdülhettek táncra, belélegezhették a parajdi sóbánya tisztító levegőjét, megcsodálhatták a tordai hasadékot. Hazafelé egyikük azt kérte, hallgassák meg a Székely himnuszt. Szép jele ez annak, hogy az erdélyi magyarság értékei pár nap alatt is hatással voltak rájuk – mondta az igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában