35 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Heves megyében

A legfrissebb, péntek délelőtti adatok szerint 23 ezer 202-re emelkedett a Heves megyében eddig beazonosított fertőzöttek száma.

Heol

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

1249 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 833 ezer 115-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 10 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 ezer 351-re emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 790 ezer 646 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 12 ezer 118-ra emelkedett. 800 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 124-en vannak lélegeztetőgépen – írja a koronavirus.gov.hu.

Heves megyében a péntek délelőtti adatok szerint eddig összesen 23 ezer 202, míg a szomszédos megyék közül Nógrád megyében 21 ezer 72, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 48 ezer 624, míg Jász-Nagykun-Szolnok megyében 26 ezer 785.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádió interjújában felhívta a figyelmet, hogy a negyedik hullám lassan bekeríti Magyarországot, a delta variáns sokkal agresszívabb, mint a korábbiak voltak, ezért abból kell kiindulni mindenkinek, hogy a veszély sokkal nagyobb, mint korábban volt. Ezért a kormányfő továbbra is az oltás felvételére kéri az embereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában