ÖRÖKBEFOGADÁS

2021.10.20. 17:00

5 különleges kutyus keresi szerető otthonát Egerben – Fotók

Ismét bemutatunk olvasóinknak öt örökbefogadható kutyust, akik mindannyian az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány gondozásában várják, hogy igazi családra találjanak.

Mellik Alexandra

Frici

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Ezúttal is elhoztunk olvasóinknak öt csodálatos kutyust, akik az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány gondozásában várják álmaik gazdiját.

Frici

Az egyéves Frici egy igazi felfedező, utcáról mentett kutyus. Különleges, egyedi külsején mindenkinek azonnal megakad a szeme, rendkívül jó természetű és imádja, ha fotózzák. Frici nagyon szeret sétálni, élvezi a mozgalmas programokat. Kinti, benti és kinti-benti kutyaként is jól érezné magát, családba, gyerekek mellé is örökbefogadható. Frici nagyon hűséges típus, igazi családi kutya. Ivartalanított, oltási programmal rendelkezik.

Frici Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap
Frici Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Cseppke

A három hónapos Cseppke egy tündéri kislány, aki nem mellesleg már most szobatiszta. Nagyon tanulékony, magabiztos és öntudatos kutyus, aki szereti azt csinálni, amit a fejébe vesz. Intelligens teremtés, igazi egyéniség, aki hamar elrabolja az ember szívét. Az utcákat járta, mielőtt az egri menhely gondozásába került. Benti vagy kinti-benti kutyusként, ivartalanítási kötelezettséggel fogadható örökbe. Oltási programmal rendelkezik.

Cseppke Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap
Cseppke Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Quinsy

A 4 év körüli Quinsy egy nagyon értelmes kutyus, akit róka kinézete igazán különlegessé tesz. Rossz tartási körülmények közül mentették még egyéves korábban. Hálás természetű négylábú, aki imád ölben lenni. Mivel kiskutya korában rengeteg atrocitás érte, hosszú volt a gyógyuláshoz vezető út. A kitartásnak hála azonban Quinsy mára megtanulta, mi az igazi szeretet és törődés. Kisgyerekek mellé nem javasolt tartása, más kutyákkal azonban nagyon jól kijön. Ivartalanított kisfiú, aki benti, vagy benti-kinti tartási kötelezettséggel fogadható örökbe, oltási programmal rendelkezik.

Quinsy Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap
Quinsy Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Kera

Az öt év körüli Kera egy utcáról mentett kutyus, akit korábban bántalmaztak és rossz körülmények között tartottak, emiatt kezdetben kicsit félénk, de amint feloldódik, nagyon barátságos teremtéssé változik. Gyerekek mellé nem javasolt tartása egy korábbi trauma miatt. Kera egy nagyon érzékeny, empatikus teremtés, nagyon jó természetű és szeretetéhes. Benti, és kint-benti tartási kötelezettséggel fogadható örökbe. Ivartalanított, oltási programmal rendelkezik.

Kera Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap
Kera Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

Pemzli

Pemzli, a négy hónap körüli kisfiú az egri menhely egyik legfrissebb lakója, aki nagyon szeret a központban lenni, imádja, ha vele foglalkoznak. Szereti a többi kutyust és nagyon jól kijön mindenkivel. Pemzli egy igazi felfedező, aki hajlamos elcsatangolni, ezét benti, vagy kinti-benti kutyusként érezné magát a legjobban. Ivartalanítási kötelezettséggel fogadható örökbe.

Pemzli Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap
Pemzli Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

A korábban bemutatott öt-öt gazdikereső négylábú itt tekinthető meg:

Örökbefogadás teljes felelősséggel

Az örökbefogadás nagy felelősséggel jár, az állatokat kizárólag örökbefogadási szerződéssel lehet befogadni, ezt az Állatokat Védjük Együtt Alapítvány kiemelten fontosnak tartja. Az örökbefogadási szerződés tartalmazza egyebek mellett, hogy az örökbefogadó a törvényben, illetve az helyi önkormányzati rendeletben meghatározott kereteken belül gondoskodik az állatról. Fontos: az örökbefogadó vállalja, hogy az állatról a legmegfelelőbben fog gondoskodni, annak a tőle telhető legmegfelelőbb körülményeket biztosítja, s élete végéig gondoskodni fog róla. Kényelemből vagy más okból kifolyólag semmilyen körülmények között sem hagyhatja magára, dobhatja ki azt az állatot.

Az örökbefogadó vállalja, hogy a végsőkig kitart a befogadott állat mellett,

elaltatni csak akkor altatja el, ha az állat már nagyon nagy mértékben szenved és az állatorvosnak is ezt javasolja.

Az örökbefogadó kötelessége továbbá, hogy az örökbefogadott állat elvesztését, sérülését, halálát és annak okát valamint körülményeit az örökbeadónak azonnal jelenti. Az állatot befogadó garantálja, hogy őt sem kísérleti, sem más olyan céllal nem viszi el, illetve adja át más személynek, hogy az állatot bármely módon is bántalmazzák, kísérletet folytassanak rajta. Fontos továbbá, hogy az örökbefogadó az örökbeadó tudta kívül nem adja tovább az állatot.

Amennyiben a befogadott kutyus vagy cica nem kapja meg a megfelelő bánásmódot, elhanyagolják, rosszul bánnak vele, akkor automatikusan örökbeadója tulajdonát képzi az állat, akinek joga van őt visszavenni. S végül de nem utolsó sorban az örökbefogadónak tartania kell a kapcsolatot az örökbeadóval.

Az örökbefogadással kapcsolatos további részletek ITT tekinthetőek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában