vadászat

2021.10.12. 17:30

A gímszarvas bőgési szezonját a trófeamustra zárta a Mátrában – fotók

Az Egererdő Zrt. Mátrafüredi Erdészetének tizedik, egyben Heves megye második gímszarvas trófeaszemléjére gyűltek össze a vadászok kedden a mátrai Nagyhalmaj-tisztáson.

Sz. Sz. I.

2021 10 12 Heves megyei gímszarvas trófeaszemle - Mátrfüredi Erdészet, Nagyhalmaj-tisztás - Czímer Tamás - Heves Megyei Hírlap

Fotó: CZIMER TAMAS

Dobre-Kecsmár Csaba, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója ünnepnek nevezte az alkalmat, az éves ciklus lezárását, ahol együtt láthatják a gímszarvas bőgési szezonjának kiváló eredményeit. Az utóbbi évek legtöbb gímbikáját sikerült terítékre hozni az idényben. Erről ifj. Nagy Károly mátrafüredi erdészeti munkatárs beszélt.

 

– A százöt elejtett bikából ötvenhat a mátrai, negyvenhárom a bükki, hat pedig az egerbaktai vadászterületen került terítékre. A tizenkilenc érmes példányból tizenkettő bronz, hat ezüst és egy aranyérmes. Ez utóbbit érdemes kiemelni, az elmúlt években nem volt rá példa. Igaz, az a szándék, amit képvisel erdészetünk, nem közvetlenül ezt célozza, de a hozadékaként pár év múlva újabb aranyérmek várhatók – összegezte ifj. Nagy Károly.

Demeter Erzsébet, a Heves Megyei Kormányhivatal vadászati hatóságának vezetője elmondta, hogy tavaly korlátozták a közép- és fiatal korú bikák elejtését, ezt fegyelmezetten betartották a jogosultak.

– Ennek, s az öt éve, a gímszarvas minőséggazdálkodás javításáért indult megyei projektnek köszönhetően az idén terítékre hozott bikák húsz százaléka érmes, míg az előző évben számuk csak tíz, tavalyelőtt nyolc volt – emelte ki Demeter Erzsébet.

Az eseményen kitüntetés átadására is sor került. Farkas Gyula gyöngyösi vadász az Országos Magyar Vadászati Védegylet által adományozott Magyar Vadászatért érdemérmet vehette át Polónyi Györgytől, a Heves Megyei Vadászkamara elnökétől. Sz. Sz. I.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában