útlezárás

2021.10.22. 07:00

A négysávos is jobban bedugul reggelente Egerben – hamarosan vége lesz a lezárásoknak

Az egri vár környékén munkálatokat végeznek, a környéken katasztrofális az autós közlekedés ­reggelente és délután. Utánajártunk, hogy meddig tart még a forgalmirend-módosítás. A sofőrök szerint ugyanis a négysávoson is nagyobb lett a dugó ettől.

Szabadi Martina Laura

A 25-ös főút Vörösmarty úti szakasza reggelente menetrendszerűen bedugul

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Mindennapossá váltak a dugók a vár környékén. Reggelente és délután is hosszú sorokban araszolnak az autósok. Mint ahogy arról már beszámoltunk, jelzőlámpás csomóponttá alakítják Egerben a Vécseyvölgy és a Gárdonyi utca kereszteződését. A helyszínen október 4-én a Heves Megyei Vízmű Zrt. megkezdte a Gárdonyi Géza utca alatt húzódó ivóvízvezeték rekonstrukcióját. Kiváltják a fővezetéket és felújítják a munkaterületen belül található kisebb átmérőjű ivóvíz-vezetékeket. Jelenleg a belvárosból Noszvaj felé a személygépjármű-forgalom a Mekcsey, Bástya, Gárdonyi, Egri Csillagok, Liget utca útvonalon tud közlekedni. A tehergépjármű- és a buszfogalmat a 25-ös út felé terelték. Noszvajról és az Almagyar dombról a belvárosba a Tetemvár utca felé ezen az úton lehet bejutni. Az Egri Csillagok és Liget utca egyirányú, a Zoltay utca szintén, de ott a forgalmi irány megfordult.

Az önkormányzat korábbi tájékoztatása szerint az első ütem kivitelezési munkái várhatóan két hétig tartanak, ezt követően módosul az ideiglenes forgalmi rend, amelyről később adnak tájékoztatást. Erről érdeklődtünk, s a közműtársaság válasza szerint a Gárdonyi Géza utca teljes lezárása várhatóan hétfőig tart.

A 25-ös főút Vörösmarty úti szakasza reggelente menetrendszerűen bedugul
Fotó: Berán Dániel / Heves Megyei Hírlap

– A megszokott forgalmi rend a Gárdonyi Géza utcában kedd reggeltől lép életbe. Az Egri Csillagok utcában, a Zoltay utcában és a Zoltay utca és Vécseyvölgy utca kereszteződésében még folytatódik a munkavégzés, itt még számítani kell forgalomkorlátozásokra, várhatóan november 10-ig.

– Mivel Eger közlekedésében ez a terület kiemelten frekventált, társaságunk hosszított munkaidőben és hétvégén is folyamatosan dolgozik, hogy a lehető legrövidebb idő alatt végezzünk az ivóvízvezeték-rekonstrukcióval a területen, és vissza tudjuk adni a forgalomnak. Társaságunk ezúton köszöni a lakosság türelmét a kivitelezési munkák okozta kellemetlenségek miatt – fogalmazott Utasi Balázs beruházási osztályvezető.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő tájékoztatása szerint – időjárástól függően – márciusban folytatódnak a csomópont korszerűsítési munkálatai a Gárdonyi Géza utcai útág teljes körű átépítésével, szélesítésével, a csatlakozó járda- és támfalépítéssel. Ekkor a Gárdonyi Géza utcát több ütemben ismét lezárják majd.

Szabálytalankodnak néha

Többen panaszkodnak a négysávos járhatatlanságára a lezárás óta, hiszen mint fentebb írtuk, erre is terelik a forgalmat. A közösségi oldalakon megjelenő posztok tanúsága szerint ez felerősítette az amúgy is terhelt út szerepét.

Szerda reggel megnéztük, hogy mi a helyzet a 25-ön főúton: a kocsisor több mint egy óráig nem szűnt és valóban a bevásárlóközponttól a viaduktig szinte szünet nélkül álltak az autók. Viszont a forgalom – ugyan lassan, de – folyamatosan haladt. Leginkább akkor nem lehetett előrébb jutni, ha valamelyik sofőr szabálytalankodással lassította a sort. Egyszer pedig egy idős hölgy gondolta úgy, hogy a zebráig nem érdemes elgyalogolnia és egyszerűen át szeretett volna sétálni az úttesten. Percekig állt a két belső sáv közötti elválasztó vonalon, miközben a sofőrök kerülgették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában