vádak

2021.10.06. 16:07

Blaskó Balázs felmentését kezdeményezi az EMMI-nél Eger polgármestere

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere szerint Blaskó Balázs igazgató méltatlanná vált az egri Gárdonyi Géza Színház vezetésére.

Heol

20200220 Eger fotó: Berán Dániel, BD / Heves Megyei Hírlap Gárdonyi Géza Színház.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Az október 4-i Városi Szociális, Urbanisztikai és Kulturális Bizottság nyílt ülésen tárgyalta az egri Gárdonyi Géza Színház stúdiószínpadának átnevezését Kelemen Csaba Stúdiószínpadra, mert a város ebben a formában is emléket szeretne állítani Eger posztumusz díszpolgárának, Kelemen Csabának – tájékoztatta a Heolt közleményében Mirkóczki Ádám. Mint kiemelték:

a napirend tárgyalása során Blaskó Balázs igazgató minősíthetetlen, gyalázatos és aljas kijelentéseket tett.

„Egy ilyen ember álláspontunk szerint, nem maradhat tovább Heves megye és Eger legnagyobb kulturális intézményének az élén.” – tartalmazza a közlemény.

Mint írják: „Tekintettel arra, hogy Blaskó Balázs minősíthetetlen emberi mélységbe süllyedve, a gyászoló család fájdalmát és Kelemen Csaba emlékét gyalázva, minden alapot nélkülöző rágalmaival vádolt meg egy halott embert a nagy nyilvánosság előtt, az Emberi Erőforrások Minisztériumához, Fekete Péter kultúráért felelős államtitkárhoz fordulok azzal a céllal, hogy közös fenntartókként mentsük föl igazgatói tisztségéből Blaskó Balázst.”

– Városvezetőként még egy vadidegen embertől sem tűrném el, hogy Eger város díszpolgárát, városunk kulturális életét 30 éven át szolgáló szeretett színészének emlékét ilyen módon gyalázza bárki – tette hozzá Mirkóczki Ádám. – Pláne nem tűrhetem ezt az egriek adójából élő és tevékenykedő kulturális vezetőtől. Blaskó Balázsban két dolgot tehet: azonnal bocsánatot kér a gyászoló családtól valamint Kelemen Csaba tisztelőitől és haladéktalanul távozik intézményünk éléről!

Az üggyel kapcsolatban megkerestük Blaskó Balázst és a színházat is, akik későbbre ígértek tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában