Kimutatás

2021.10.06. 13:07

Budapest után Eger a legnépszerűbb város az országban

Továbbra is töretlen a hevesi megyeszékhely népszerűsége.

G. Zs.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

A National Geographic reprezentatív felmérést végzett a 18-65 éves körében.

– A kitöltők harmada Budapestet kedveli a legjobban. A főváros utána Eger következik, a harmadik helyen Pécs, Debrecen és Szeged végzett – derül ki a közleményből. A kutatásban résztvevők közül sokakkal előfordult már, hogy minden cél nélkül sétálni indultak saját városukban, mindössze kilenc százalék nyilatkozta, hogy soha nem csinált ilyet. Válaszaik alapján ennek az az oka, hogy szeretnek szabad levegőn lenni, mozogni, gondolkodni, vagy éppen nem gondolni semmire. Azok körében, akik nem csinálnak ilyesmit, 24 százalék úgy gondolja, hogy ez kimondottan értelmetlen tevékenység.

Másik városba látogatás esetén többen kíváncsiak a történelmi épületekre, mint a modern építményekre. Szerepel a legkedveltebb városnézős tevékenység között a parkok látogatása, és a sétálóutcán való nézelődés is. A szabadtéri programokat többen részesítik előnyben a beülős lehetőségekkel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában