avatás

2021.10.06. 22:00

Felavatták a Göncz Árpád utcát Gyöngyösön

A Göncz Árpád utca ünnepélyes névadóját tartották szerdán a városban.

Sz. Sz. I.

Az Eszperantó utcának a dr. Puky Árpád utcától a Puskin utcáig vezető szakasza immár az egykori köztársasági elnök nevét viseli. Beszédében Hiesz György polgármester felelevenítette az elnök életútját, aki 1990-től, a szabad választások után, tíz éven keresztül az első elnöke volt köztársaságunknak.

Szerdán avatták fel az utcát Fotó: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

– Göncz Árpád átélte a fasiszta, majd a kommunista rendszert. Egész életét a demokráciáért való küzdelem kísérte végig. Minden helyzetben ember tudott maradni. Mindig a megegyezést, a kompromisszumot kereste. Tisztességesen, empatikusan, egyszerű emberi hangon. Elnöksége alatt olyan népszerű volt, amely ma már ebben a kiélezett, egyre durvább politikai küzdelemben elképzelhetetlen. Minden politikai oldal elismerte, szerette, utódai tisztelettel beszéltek róla – foglalta össze a polgármester.

A kormányablak épületének homlokzatán található új névtáblát a néhai köztársasági elnök lánya, Göncz Annamária és Hiesz György közösen leplezték le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában