autósok

2021.10.19. 08:30

Fontos útszakaszt avattak a Mátrában

A napokban átadták a 2408-as út Pásztó, Galyatető és Mátraháza közötti hat kilométeres szakaszát, tájékoztatott Horváth László országgyűlési képviselő.

Sz. Sz. I.

Fotó: Shutterstock

Az összekötő út 16. és a 22. számú kilométere közötti rész hatszázmillió forintos hazai forrásból, 6500 tonna aszfalt beépítésével kapott friss burkolatot. Új forgalomtechnikai elemek is épültek, 1300 méter hosszúságban szalagkorlátot helyeztek ki. A vízelvezető rendszer tisztítását is elvégezték.

Avatóbeszédében a honatya rámutatott, a felújítás nemcsak az itt élőknek volt fontos, de a Felső-Mátrába érkező turisták számára is, hiszen az itt töltött vendégéjszakák száma megduplázódott az elmúlt évekhez képest.

– A Mátra fontos megközelítési lehetősége ez. Aki Pásztó felől érkezik Galyatetőre, illetve ­Mátraszentimre, Mátraszentlászló, Mátraszentistván úti céllal, az előszeretettel használja ezt az utat. Mivel a Mátrában és a környékén is egyre népesebbek a kistelepüléseink, a növekvő helyi forgalomnak is jó útra van szüksége – fogalmazott Horváth László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában