Testületi ülés

2021.10.11. 18:20

Megtartotta rendkívüli ülését a gyöngyösi képviselő testület

Módosította az idei költségvetési rendeletet a gyöngyösi képviselő-testület a hétfői rendkívüli ülésén.

Sz. I.

A februárban előirányzott bevételek az eddig eltelt időben magasabbak voltak a vártnál. Hiesz György polgármester szerint jobban alakultak az adóból befolyt összegek, nem várt bevételeik is voltak, így a korábbi kurtítások ellenére a választókörzetek legfőbb fejlesztései a kedvező időjárás esetén végigvihetőek ebben az évben.

Elfogadta a testület azt a szerződéskötési javaslatot, amely a városi közvilágításban a ledes lámpacsere folytatásához szükséges. Juhász Katalin, a Városüzemeltetési és Városfejlesztési Igazgatóság vezetője szerint e megállapodás a város teljes közvilágításának modernizálására 2019-ben elfogadott tervek műszaki folytatását jelenti.

– A kontraktus célja a 2019-20-ben elmaradt közbeszerzések pótlása. Az új izzók tejesítménye hasonló lesz a korábbiakhoz, csak korszerűbb változatban – tudatta Juhász Katalin.

A Gyöngyös turisztikai feliratainak kiválasztásánál a város hagyományos színkombinációjának jelentőségét emelte ki Kárpáti István alpolgármester. Bezzeg Enikő polgármesteri kabinetvezető olyan változatot javasolt, amellyel ünnepeken az alkalomhoz illő színekkel lehet megvilágítani. Elfogadta a grémium a Dobó úti bölcsőde Jeruzsálem úti telephelye konyhájának, s az Olimpia úti háziorvosi rendelőknek a felújításához a szerződések megkötésére tett javaslatot.

Zárt ülésen tárgyalták meg az önkormányzati tulajdonú Fuvaros utca. 1. és az Eszperantó utca 4. alatti ingatlanok értékesítésére, a magántulajdonban lévő felépítmény megvásárlására, továbbá a Gyöngyösi Tv Nonprofit Kft. átvilágítására tett javaslatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában