testületi

2021.10.28. 11:11

Összeült a gyöngyösi önkormányzat képviselő-testülete

Gyöngyösön ülésezik az önkormányzat képviselő-testülete.

Sz. Sz. I.

Napirend előtti kérdésekre válaszolva Hiesz György polgármester elmondta, hogy az autóbuszpályaudvar burkolatának felújítása azért nem kezdődött még el, mert kiderült, hogy az a technológia, amelyre korábban a grémium forrást biztosított, nem alkalmazható olyan súlyú járművek esetén, mint a buszok. Ez, úgy néz ki, többletköltséget nem okoz. A polgármester arról is szólt, hogy a rekonstrukció halasztásának oka az is, hogy egybeesett volna a 24-es út felújításával, és már így túl nagy a tumultus a pályaudvar környékén. A kivitelező mindenképpen megvárja a 24-es út átadását, utána a munka üteme az időjárás függvénye lesz.

A leendő napelemparkkal kapcsolatban, szintén kérdésre válaszolva elmondta, hogy folyik annak a lehetőségnek a vizsgálata, amikor amikor a park nem az illetékes áramszolgáltatónak termel, hanem közvetlen fogyasztásra. A folyamatban lévő sportberuházásoknál, illetve az aktív háznál, a volt volt laktanya területén vannak felületek is, és igény is az így termelt az áramra.

Hiesz György a sportberuházásokkal kapcsolatos képviselői kérdésre azt válaszolta, hogy azokkal kapcsolatban is megtörténtek a szükséges egyeztetések. A remények szerint a sportcsarnokban hamarosan elindulnak fejlesztések, egyrészt a padlóburkolat cseréje, másrészt a világítás modernizálása, azt követheti a klimatizálás megoldása.

Az grémium jelenleg a napirendi pontokat tárgyalja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában