városszépítés

2021.10.30. 08:24

Ötvenezer tő virág került ősszel az egri közterekre

A megyeszékhely több pontján ültetett virágot a városgondozás az elmúlt hetekben.

Sz. M. L.

20200527 Eger fotó: Berán Dániel, BD / Heves Megyei Hírlap Virágosítás a Bazilika mellett.

Fotó: Dániel Berán

– Minden évben októberben virágosítjuk közterületeinket, illetve parkjainkat. A Hatvani kapu tér beültetését például úgy időzítettük, hogy az már rendezetten várta a megemlékezőket október 23-án – részletezte Juhász Géza ügyvezető.

A zenepavilonnál, az uszodánál és a Tinódi Sebestyén téren is a helyükre kerültek már a növények, de a belvárosban, a Dobó téren, a Hatvani kapu téren, illetve a Seregély szobornál, a Széchenyi utcán, az Olasz utca–Malomárok saroknál, valamint a strandnál, a Vallon utcán és Felnémeten is. Az ügyvezetőtől megtudtuk, közel tizenkilenc ezer tő virágot ültettek el egy hét alatt. Legutóbb az Egri Termál- és Strandfürdő területén ültettek virágot, a Mátyás király úton és a 25-ös úton a lombot takarították össze. A levéltár mellett lévő garázssornál és a Vincellériskola úton favágás, gallyazás és sövényvágás zajlott.

– A kétnyári növények ültetését október 4-én kezdtük és 25-én fejezetük be, ennek során 49 ezer növényt telepítettünk a közterületekre. A 17 ezer virághagymát október 28-án kezdtük kiültetni és a munkálatokat időjárástól függően november 15-re fejezzük be – tette hozzá az ügyvezető. Tájékoztatása szerint a fajtákat tekintve árvácska, díszkáposzta, tulipán-, valamint nárciszhagyma került a közterekre. Elmondta, növényválasztási szempont, hogy a növények jól tűrjék a téli időjárási körülményeket, s így sokáig díszítsék virágaikkal a közterületeket és már kora tavasszal színesítsék a virágágyásokat.

Nem pompázott

Mint azt korábban írtuk, az egriek szerint nem csak a fűnyírással, az egynyári virágosítással sem haladt túl jól a városgondozás a nyáron. Az Érsekkertben a virágágyások június végén még üresek voltak. Ferenczy Tamás, aki évtizedekig volt a Városgondozás Eger Kft. városüzemeltetési üzemegységének a vezetője, lapunknak azt mondta erről, fel kellett volna készülni arra, hogy a hideg esős tavasz miatt később virágoznak el a hagymás növények.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában