havazás

2021.10.14. 07:11

Tíz centiméteres hótakaró borította be a Bükköt – Fotók, videó

A Bükkben és a Mátrában is megmaradt csütörtök reggelre a szerda délutántól lehullott hótakaró.

Heol

Forrás: Facebook

Fotó: Fehér Sas Panzió

Ahogy arról korábban beszámoltunk, szerda délután beköszöntött az igazi tél az ország legmagasabb pontján: havazott a Kékestetőn. Nem sokkal később pedig a Bükk is fehérbe öltözött.

Az I love Mátra közösségi oldal éjszaka arról számolt be: a Mátrában igaz, hogy szinte csak mutatóba esett egy kis lepel, a szomszédos Bükkben azonban igazán komolyan havazott, a 10 centimétert is elérte a hótakaró.

Ahogy az élő webkamerán is jól látszik, a Kékestetőn is megmaradt a szerdán lehullott hó.

A Köpönyeg előrejelzése szerint csütörtökön a Tiszántúlon erősen felhős lesz az ég, és a déli órákig többfelé várható eső, zápor. Az ország többi részén ugyanakkor változóan felhős, száraz idő lesz többórás napsütéssel, de estétől északnyugaton már lehet csapadék. Az északnyugati szél még gyakran élénkül meg. Reggel 3, délután 12 fok körül alakul a hőmérséklet.

Pénteken északon, északnyugaton felhős, délen nagyrészt napos időre van kilátás. Csapadék nem lesz. Reggel főleg keleten, délkeleten ködfoltok is kialakulnak. A reggeli 0-5 Celsius-fokról 10-15 fok közé melegszik délutánra a levegő.

Szombaton erősen felhős lesz az ég, de késő délutántól északnyugat felől már csökken a felhőzet. Néhol előfordulhat záporeső. 11 és 16 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap gyengén felhős, nagyrészt napos, nyugodt őszi idő valószínű. Kicsi az esély csapadékra. 15 fok köré erősödik a nappali felmelegedés. A délnyugati szél mérsékelt marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában