Fejlesztés

2021.10.11. 17:20

Több Heves megyei iskolában is végeztek felújításokat

Az Egri Tanke­rületi Központ 2020 őszén öt sikeres pályázatot adott be a Magyar Falu Programban az iskolaépületek felújítását, tornaterem, tornaszoba fejlesztését szolgáló alprogramra.

M. H.

Fotó: Shutterstock

– Az elnyert összesen 190 millió forint vissza nem térítendő támogatást öt intézmény felújítására, átépítésére, korszerűsítésére fordítottuk – tudatta Ballagó Zoltán, a tankerületi központ igazgatója. A munkálatok a nyári szünetben befejeződtek.

A fenntartó célja, hogy a pályázat megvalósításával a tanulók még magasabb színvonalú általános iskolai környezetben kezdhessék vagy folytathassák tanulmányaikat. A kerecsendi Magyary Károly Általános Iskolában a tornaterem tetőszerkezetét felújították, amelyre a fenntartó ötven­millió forint támogatást nyert. A szihalmi általános iskolában ötvenmillió forintból korszerűbb lett a tető, s a födém hőszigetelése is megtörtént.

A verpeléti Arany János általános iskola és Reményi Ede Alapfokú Művészeti Iskola ötvenmillió forintból újulhatott meg, modernizálták az épületek fűtésrendszerét és kicserélték az egyik intézmény bejárati ajtaját.

Mezőtárkányban felújították az iskola épületgépészeti rendszerét. A tankerület az új kondenzációs gázkazánra, a régi, elavult konvektorok cseréjére összesen 25 millió forintot költött. Erdőteleken a Mikszáthban a villamos hálózat és a villámvédelmi hálózat lett modernebb, amire 15 millió forint támogatást nyertek el. Ezt az összeget a tankerületi központ kiegészítette nyolcmillió forinttal. Erdőtelek önkormányzata további hárommillió forinttal járult hozzá a munkálatokhoz. A beruházás eredményeként korszerűsíthették az intézmény teljes villamos hálózatát.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában