közlekedés

2021.10.28. 18:06

Túl kevesen hallották a menetrendváltozásról Gyöngyösön

A helyi közlekedésbe bevont helyközi járatok menetrendje november elsejétől megváltozik, az erről szóló tájékoztatás kívánnivalókat hagyott maga után – hangzott el a képviselő-testület csütörtöki ülésén.

Sz. Sz. I.

Itt, a gyöngyösi városházán fenyegetőzött Tamás

Forrás: Bors

Szilágyi Attila, a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgatóság igazgatóhelyettese válaszában úgy fogalmazott, ha a helyközi járat menetrendjét meg akarja változtatni a Volánbusz, úgy előzetes egyeztető tárgyalást kell tartania.

– Bízom abban, hogy a jövőben már így történik, s a lakosságot megfelelően tudjuk értesíteni. A jogszabály a menetrend megváltoztatása előtt legalább harminc nappal történő tájékoztatást ír elő, nyilván nem akarja a szolgáltató sem megszegni a rendeletet – fogalmazott Szilágyi Attila.

Hiesz György polgármester pedig elmondta: az autóbuszpályaudvar burkolatának felújítása azért nem kezdődött még el, mert kiderült, hogy a korábban meghatározott technológia nem alkalmazható olyan súlyú járművek esetén, mint a buszok. A változtatás azonban, úgy néz ki, többletköltséget nem okoz. A polgármester arról is szólt, a rekonstrukció halasztásának oka az is, hogy egybeesett volna a 24-es út felújításával, és már így is túl nagy a tumultus a pályaudvar környékén.

A sportberuházásokkal kapcsolatos képviselői kérdésre a városvezető azt válaszolta, hogy ez ügyben is megtörténtek a szükséges egyeztetések. A remények szerint a sportcsarnokban hamarosan elindulnak fejlesztések, egyrészt a padlóburkolat cseréje, másrészt a világítás modernizálása, azt követheti a klimatizálás megoldása.

A testületi ülést követő sajtótájékoztatón Hiesz György, és Maka Piroska, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ igazgatója ismertette, hogy a város önkormányzati intézményeiben tegnaptól járványügyi korlátozások lépnek érvénybe, így kötelező a maszkhasználat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában