Közösségi programok

2021.10.02. 11:56

Útjára indult az új borünnep Felsőtárkányban

Péntek délután nyitották meg az I. Felsőtárkányi Borünnepet.

Sz. M. L.

Hagyományteremtő rendezvényt hívtak életre

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

– Egy olyan rendezvényt szeretnénk most útjára bocsátani, ami vélhetően hagyományteremtő lesz – mondta Szántósi Rafael polgármester péntek délután az I. Felsőtárkányi Borünnep megnyitóján. Kiemelte, hogy rendezvény egyben az önkormányzat által idén szervezett események lezárása is.

Hagyományteremtő rendezvényt hívtak életre Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

– Néhány éve a képviselő-testülettel megfogalmaztuk, hogy a tóparti közösségi színtér és környezete egy kiscsoportos rekreációs övezet legyen. Ehhez olyan rendezvények illenek amelyek, nem több tízezer embert vonzanak, hanem családiasabb hangulatúak. A szórakozás mellett fontosak a beszélgetések és az együtt töltött idő. Ehhez borvidékünk kiváló nedűi is jó alapot biztosítanak, innen jött a borünnep ötlete – részletezte a polgármester.

A háromnapos rendezvényre kitelepült a Tárkány Bor, a Grand Tokaj, Sike Tamás és a Thummerer Pincészet. A szervezés során igyekeztek minden korosztályra gondolni, koncertek, előadások és gyermekprogramok között is válogathatnak a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában