vetélkedő

2021.11.19. 12:43

Az egri andrássy-sok mennek a döntőbe

Osztálykirándulást is nyertek az egri gimnazisták társaiknak.

G. R.

A győztes andrássy-s csapat, Róka Julianna(balról), Csomós Anita, Szántó Mariann,Tóth Linda Aliz, Gál Patrik középen felkészítő tanáruk, Szántó Mariann

Forrás: beküldött

Az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Technikum, Gimnázium és Kollégium csapata (Csomós Anita, Tóth Linda Aliz, Róka Julianna, Gál Patrik) nyerte meg az országos 4 for Europe című európai uniós témájú vetélkedő észak-magyarországi regionális döntőjét, amelyet csütörtökön rendeztek meg a nemzeti kegyhely konferenciatermében Mátraverebélyen. Erről Miszné Mestellér Zsuzsa, a Europe Direct Heves vezetője tájékoztatta a Heolt.

Idén kilencedik alkalommal rendezi meg középiskolás diákok számára az országos vetélkedőt a magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája. Az első forduló az online térben zajlott októberben országosan 253 csapat jelentkezésével, és az Európai Unióval, annak intézményeivel kapcsolatos feladatokból állt, amelyeket a verseny weboldalán oldhattak meg a csapatok.

Régiónként tíz-tíz csapat juthatott a második fordulóba, azaz a regionális döntőkbe, melyeket november 18-án tartottak meg hét helyszínen. Ebben a fordulóban tudásalapú, illetve kreatív feladatokat is meg kellett megoldaniuk a diákoknak.

A győztes andrássy-s csapat, Róka Julianna(balról), Csomós Anita, Szántó Mariann,Tóth Linda Aliz, Gál Patrik középen felkészítő tanáruk, Szántó Mariann Fotó: beküldött

A regionális döntőkön első helyezett csapatok budapesti egynapos osztálykirándulásokat nyernek az egész osztályuk számára. A regionális döntőkbe bejutott csapatok felkészítő tanárai közül 30-an pedig brüsszeli tanulmányúton vehetnek részt 2022 első felében, amennyiben a járványügyi helyzet az út megrendezését lehetővé teszi.

Az országos döntőbe a regionális döntőkön első és második helyezést elért csapatok jutnak tovább. A döntőt Kecskeméten december elején tartják majd. Az országos döntő első helyezett csapatának osztálya és felkészítő tanáraik egy négynapos szlovéniai kirándulásban részesülnek az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szervezésében, 2022. április 6-10. között.

A csütörtökön megtartott észak-magyarországi regionális döntőt az egri Andrássy nyerte, második helyen a miskolci Földes Ferenc Gimnázium, a harmadikon pedig az egri Neumann János Gimnázium végzett.

Címkék#vetélkedő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában