Fidesz

2021.11.27. 09:47

Elnök lett az EVAT korábbi vezetője

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség november 14-én tartotta XXIX. tisztújító Kongresszusát, ahol a küldöttek az egri kötődésű Meszéna Balázst a Mandátumvizsgáló Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottság tagjának választották.

HEOL

Pénteken Meszéna Balázst, az EVAT igazgatóságának korábbi elnökét a Mandátumvizsgáló, Ügyrendi és Összeférhetetlenségi Bizottságának tagjai megválasztották a bizottság elnökének. A jogász végzettségű Meszéna jelenleg a Miniszterelnöki Kabinetiroda munkatársa.

A bizottság alelnökének újraválasztották Répássy Róbertet, aki korábban országgyűlési képviselő és igazságügyért felelős államtitkár is volt.

A bizottság korábbi elnöke, Nagy Gábor Tamás, Budavár önkormányzatának korábbi polgármestere több mint 25 évig vezette eredményesen a testületet, új megbízatása miatt kellett lemondania elnöki feladatairól.

A Fidesz Alapszabálya szerint a bizottság többek között javaslatot tesz a Kongresszusnak, illetve az Országos Választmánynak a mandátumok igazolására, állást foglal az Alapszabály értelmezésére vonatkozóan, javaslatot tesz az Országos Elnökségnek az Alapszabály módosítására, állást foglal a helyi szervezetek, a területi választmányok, a tagozatok, illetve az Országos Választmány működési szabályzatairól, illetve hatályon kívül helyezheti a Szövetség helyi szervezetei és testületei által hozott Alapszabály-ellenes határozatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában