Heves megyében öt helyen folytatódik az oltási akcióhét

A kormány egy héttel, december 5-ig meghosszabbítja az oltási akcióhetet, így a jövő héten is előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül várják az oltakozókat a kórházi oltópontok minden nap reggel 7-től este 7 óráig. Heves megyében 5 helyen várják majd a jelentkezőket.

Heol

A november 22-én kezdődött oltási akcióhét sikerére tekintettel a jövő héten is minden nap várják a kórházi oltóhelyek azokat, akik a koronavírus elleni vakcina első, második vagy a harmadik, megerősítő dózisát szeretnék megkapni. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Annak, aki már korábban regisztrált, a Heves Megyei Kormányhivatal azt javasolja, hogy az eeszt.gov.hu oldalon keresztül foglalhat időpontot, így elkerülheti az esetleges várakozást.

Első és második körös, valamint a megerősítő harmadik oltásra továbbra is ötféle vakcina áll a rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

Heves megyében Egerben, Gyöngyösön, Hatvanban és Parádfürdőn a kórházi oltópontokon reggel 7-től este 7-ig várják az oltásra érkezőket. Emellett Hevesen, a Rendelőintézetben is fel lehet venni az oltást minden nap 8 és délután 4 óra között.

Mint megtudtuk: nagyban meggyorsítja az oltást, ha az oltakozók magukkal hozzák kinyomtatva, kitöltve és aláírva a a

regisztrációs lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot (utóbbi 3. oltás esetén is kell), amelyek az oltási akcióhéten elérhető oltóhelyek teljes listájával együtt megtalálhatók a koronavirus.gov.hu oldalon.

További információk az oltási akcióhétről ITT olvasható.

Kiemelték továbbá: a delta variáns rendkívül agresszíven fertőz, ezért nagyon fontos, hogy minél többen kapják meg a

vakcinát. A beoltottak kevesebb mint 1 százaléka betegszik meg és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A megerősítő harmadik oltás is mindenkinek ajánlott, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző adagot; ez ismét jelentősen megemeli a védettséget.

Koronavírus Heves megyében

A dosszié további cikkei

Koronavírus Heves megyében

A dosszié további cikkei
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában